Ford wil binnen vijf jaar volledig zelfrijdende auto's bouwen. Deze nieuwe wagen krijgt geen stuur, geen gaspedaal en, beetje eng, geen rem. Bedoeling is dan ook om de wagens in te zetten voor taxi- en deeldiensten. De autoconstructeur verwacht namelijk dat zelfrijdende wagens de taximarkt in het komende decennium zullen domineren.

Om dat plan voor mekaar te krijgen, breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in tech-centrum Silicon Valley fors uit, onder meer via de bouw van een eigen campus in Palo Alto. De personeelsomvang zal daar komend jaar verdubbelen. Verder wordt geïnvesteerd in start-ups die Ford aan de benodigde technologie kunnen helpen. Eerder beloofde ook het Duitse BMW al om voor 2021 met zelfrijdende auto's te beginnen. (Belga/EB)

Ford wil binnen vijf jaar volledig zelfrijdende auto's bouwen. Deze nieuwe wagen krijgt geen stuur, geen gaspedaal en, beetje eng, geen rem. Bedoeling is dan ook om de wagens in te zetten voor taxi- en deeldiensten. De autoconstructeur verwacht namelijk dat zelfrijdende wagens de taximarkt in het komende decennium zullen domineren. Om dat plan voor mekaar te krijgen, breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in tech-centrum Silicon Valley fors uit, onder meer via de bouw van een eigen campus in Palo Alto. De personeelsomvang zal daar komend jaar verdubbelen. Verder wordt geïnvesteerd in start-ups die Ford aan de benodigde technologie kunnen helpen. Eerder beloofde ook het Duitse BMW al om voor 2021 met zelfrijdende auto's te beginnen. (Belga/EB)