Hij werd in de Bahama's gearresteerd nadat FTX failliet was gegaan en vervolgens overgeleverd aan de Verenigde Staten. In eigen land wordt Bankman-Fried namelijk beschuldigd van het verduisteren van miljarden dollars aan inleg van klanten. Die werden aan het aan FTX gelinkte investeringsfonds Alameda Research overgedragen en dat stak het geld in allerlei bedrijven.

Bankman-Fried kwam in de VS op borgtocht vrij. Hij betaalde daar 250 miljoen dollar voor. De voormalige miljardair verbleef bij zijn ouders in Californië onder huisarrest. Dinsdag moet hij zich in New York bij de rechtbank melden. Amerikaanse aanklagers onderzoeken ondertussen activiteit met verschillende cryptowallets die van Bankman-Fried zouden zijn. De afgelopen dagen werd via die wallets meer dan 1 miljoen dollar heen en weer geschoven. Bankman-Fried beweerde op Twitter niets met die activiteit te maken te hebben.

De Bahama's hebben ondertussen bezittingen van FTX in beslag genomen. Die waren 3,5 miljard dollar waard op het moment van het faillissement. De Caribische staat wil die digitale bezittingen overdragen aan de klanten en schuldeisers van wie ze zijn, lieten de autoriteiten weten.

Hij werd in de Bahama's gearresteerd nadat FTX failliet was gegaan en vervolgens overgeleverd aan de Verenigde Staten. In eigen land wordt Bankman-Fried namelijk beschuldigd van het verduisteren van miljarden dollars aan inleg van klanten. Die werden aan het aan FTX gelinkte investeringsfonds Alameda Research overgedragen en dat stak het geld in allerlei bedrijven. Bankman-Fried kwam in de VS op borgtocht vrij. Hij betaalde daar 250 miljoen dollar voor. De voormalige miljardair verbleef bij zijn ouders in Californië onder huisarrest. Dinsdag moet hij zich in New York bij de rechtbank melden. Amerikaanse aanklagers onderzoeken ondertussen activiteit met verschillende cryptowallets die van Bankman-Fried zouden zijn. De afgelopen dagen werd via die wallets meer dan 1 miljoen dollar heen en weer geschoven. Bankman-Fried beweerde op Twitter niets met die activiteit te maken te hebben. De Bahama's hebben ondertussen bezittingen van FTX in beslag genomen. Die waren 3,5 miljard dollar waard op het moment van het faillissement. De Caribische staat wil die digitale bezittingen overdragen aan de klanten en schuldeisers van wie ze zijn, lieten de autoriteiten weten.