Het Linksys Business Series access point WAP2000 is bestemd voor kleine bedrijven die hun bestaande (bekabelde) netwerk willen uitbreiden.

Het Business Series access point WAP2000 van Linsys zit geïntegreerd in een stijlvolle metalen behuizing waarvan de antennes kunnen worden afgenomen. Het apparaat kan overal worden geplaatst dankzij een standaard stroomadapter of een Power-over-Ethernet switch. De WAP2000 heeft de RangeBooster technologie aan boord, die volgens Linksys van betere prestaties, een beter bereik en een hogere snelheid garandeert. Naast de RangeBooster technologie is het access point ook uitgerust met Quality of Service (QoS), 802.11F-roaming en automatische kanaalselectie. Dit alles maakt de implementatie van VoIP- en videotoepassingen in het netwerk mogelijk. Er zijn ook geavanceerde beveiligingsfuncties: Wifi Protected Access (WPA2 Enterprise), Radius verificatie, HTTPS, dat zorgt voor een veilige uitwisseling van gegevens, MAC-adresfiltering, enz. Met de WAP2000 kunnen ook meerdere draadloze netwerken worden gecreëerd (BSSID's). Op die manier kan bijvoorbeeld een veilig bedrijfsnetwerk en een apart netwerk voor andere gebruikers worden opgezet. Verder is ook standaard ondersteuning voor VLAN's (802.1q) aanwezig. Het Cisco Trade-Up Programit programma maakt het mogelijk om over te stappen van de Linksys Business Series naar Cisco oplossingen voor kleine bedrijven. Het Linksys Business Series access point WAP2000 heeft een adviesprijs van 159 euro.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Het Linksys Business Series access point WAP2000 is bestemd voor kleine bedrijven die hun bestaande (bekabelde) netwerk willen uitbreiden. Het Business Series access point WAP2000 van Linsys zit geïntegreerd in een stijlvolle metalen behuizing waarvan de antennes kunnen worden afgenomen. Het apparaat kan overal worden geplaatst dankzij een standaard stroomadapter of een Power-over-Ethernet switch. De WAP2000 heeft de RangeBooster technologie aan boord, die volgens Linksys van betere prestaties, een beter bereik en een hogere snelheid garandeert. Naast de RangeBooster technologie is het access point ook uitgerust met Quality of Service (QoS), 802.11F-roaming en automatische kanaalselectie. Dit alles maakt de implementatie van VoIP- en videotoepassingen in het netwerk mogelijk. Er zijn ook geavanceerde beveiligingsfuncties: Wifi Protected Access (WPA2 Enterprise), Radius verificatie, HTTPS, dat zorgt voor een veilige uitwisseling van gegevens, MAC-adresfiltering, enz. Met de WAP2000 kunnen ook meerdere draadloze netwerken worden gecreëerd (BSSID's). Op die manier kan bijvoorbeeld een veilig bedrijfsnetwerk en een apart netwerk voor andere gebruikers worden opgezet. Verder is ook standaard ondersteuning voor VLAN's (802.1q) aanwezig. Het Cisco Trade-Up Programit programma maakt het mogelijk om over te stappen van de Linksys Business Series naar Cisco oplossingen voor kleine bedrijven. Het Linksys Business Series access point WAP2000 heeft een adviesprijs van 159 euro. Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be