De nieuwe FRITZ!Box 7272 router van het Duitse bedrijf AVM volgt de FRITZ!Box 7270 op en is geschikt voor alle soorten adsl-lijnen. De router is voorzien van alle denkbare aansluitingen om een echt centrum van het thuisnetwerk te maken.

De FRITZ!Box 7272 heeft twee gigabit-Ethernetpoorten, twee Fast Ethernet-poorten, een usb 2.0-poort voor het aansluiten van een externe schijf of printer en analoge en ISDN-poorten voor het aansluiten van klassieke telefoons.

Het WiFi-gedeelte ondersteunt verbindingen tot 450 Mbit/s in de 2,4 GHz-frequentieband. Op het dect-basisstation kun je zes draadloze telefoons aansluiten.

Het geïntegreerde FRITZ!OS-besturingssysteem tovert een aangesloten externe schijf om tot een centrale netwerkschijf. Alle video's, muziekbestanden en afbeeldingen die op de ingebouwde mediaserver worden opgeslagen, zijn beschikbaar in het hele netwerk, zelfs als de computer is uitgeschakeld. Je kunt alles afspelen op apparaten die UPnP-AV ondersteunen, zoals HD-televisies en thuisbioscoopsystemen.

Via de clouddienst MyFRITZ! kun je vanaf elke locatie veilig aan je FRITZ!Box thuis en aan alle persoonlijke gegevens die daarop zijn opgeslagen. Deze private cloud is niet alleen toegankelijk vanaf een computer, maar ook via laptops, smartphones en tablets.

De AVM FRITZ!Box 7272 router kost ca. 180 euro en is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe FRITZ!Box 7272 router van het Duitse bedrijf AVM volgt de FRITZ!Box 7270 op en is geschikt voor alle soorten adsl-lijnen. De router is voorzien van alle denkbare aansluitingen om een echt centrum van het thuisnetwerk te maken. De FRITZ!Box 7272 heeft twee gigabit-Ethernetpoorten, twee Fast Ethernet-poorten, een usb 2.0-poort voor het aansluiten van een externe schijf of printer en analoge en ISDN-poorten voor het aansluiten van klassieke telefoons.Het WiFi-gedeelte ondersteunt verbindingen tot 450 Mbit/s in de 2,4 GHz-frequentieband. Op het dect-basisstation kun je zes draadloze telefoons aansluiten.Het geïntegreerde FRITZ!OS-besturingssysteem tovert een aangesloten externe schijf om tot een centrale netwerkschijf. Alle video's, muziekbestanden en afbeeldingen die op de ingebouwde mediaserver worden opgeslagen, zijn beschikbaar in het hele netwerk, zelfs als de computer is uitgeschakeld. Je kunt alles afspelen op apparaten die UPnP-AV ondersteunen, zoals HD-televisies en thuisbioscoopsystemen. Via de clouddienst MyFRITZ! kun je vanaf elke locatie veilig aan je FRITZ!Box thuis en aan alle persoonlijke gegevens die daarop zijn opgeslagen. Deze private cloud is niet alleen toegankelijk vanaf een computer, maar ook via laptops, smartphones en tablets. De AVM FRITZ!Box 7272 router kost ca. 180 euro en is met onmiddellijke ingang verkrijgbaar. Bron: www.diskidee.be