De 4G/LTE Sony Mobile Xperia T2 Ultra is uitgerust met een 6-inch (15,24 cm) "Triluminos"-scherm (dezelfde technologie als in de nieuwe BRAVIA-tv's van Sony) dat een resolutie biedt van 720p (720 x 1080 pixels). Ondanks het grote scherm, slaagde Sony er toch in om een relatief slanke en lichte Android-smartphone af te leveren.

Het scherm komt tot op 2,5 mm van de telefoonrand, waardoor deze gsm een scherm-tot-telefoonverhouding heeft van 73,7%. Het scherm is daardoor niet breder dan een doorsnee bankpas. De Xperia T2 is bovendien slechts 7,65 mm dun en weegt net geen 174 gram.

Grotere schermen verbruiken uiteraard meer stroom, maar Sony lost dit probleem op door een zeer grote 3000 mAh accu te voorzien en de 1,4 GHz Snapdragon quadcore processor te optimaliseren voor een zo laag mogelijk stroomverbruik. De speciale Sony Battery STAMINA telefoonstand schakelt functies bovendien automatisch uit wanneer je ze niet nodig hebt.

Ook andere onderdelen van de Xperia T2 Ultra zijn eerder high-end. Zo heeft deze smartphone een 13-megapixelcamera met Sony Exmor RS beeldverwerkingschip en allerlei Sony-snufjes die je helpen betere foto's te maken. Zo is er Sweep Panoroma waarmee je door gewoon te draaien panoramafoto's maakt.

Timeshift Burst maakt 31 beelden per 2 seconden zodat je voor- en achteruit kunt spoelen om de beste foto eruit te kiezen. Superior Auto schakelt hdr automatisch in en uit afhankelijk van het soort foto dat je maakt. Hdr werkt trouwens ook bij videobeelden, waarvan de maximale resolutie 1080p bedraagt.

Deze smartphone gebruikt Android 4.3 (Jelly Bean MR2) als besturingssysteem. De relatief lage prijs van de Xperia T2 Ultra leidt ook tot enkele besparingen, waarvan de vervelendste wellicht het kleine opslaggeheugen van 8 GB is en het eerder beperkte ram-geheugen van 1 GB. Wel kun je de opslagruimte uitbreiden met een microsd-kaartje tot 32 GB, maar dat drijft de prijs natuurlijk met enkele tientallen euro naar omhoog.

De Sony Mobile Xperia T2 Ultra is in drie kleuren (wit, zwart en paars) verkrijgbaar voor 399 euro.

Bron: www.diskidee.be

De 4G/LTE Sony Mobile Xperia T2 Ultra is uitgerust met een 6-inch (15,24 cm) "Triluminos"-scherm (dezelfde technologie als in de nieuwe BRAVIA-tv's van Sony) dat een resolutie biedt van 720p (720 x 1080 pixels). Ondanks het grote scherm, slaagde Sony er toch in om een relatief slanke en lichte Android-smartphone af te leveren. Het scherm komt tot op 2,5 mm van de telefoonrand, waardoor deze gsm een scherm-tot-telefoonverhouding heeft van 73,7%. Het scherm is daardoor niet breder dan een doorsnee bankpas. De Xperia T2 is bovendien slechts 7,65 mm dun en weegt net geen 174 gram.Grotere schermen verbruiken uiteraard meer stroom, maar Sony lost dit probleem op door een zeer grote 3000 mAh accu te voorzien en de 1,4 GHz Snapdragon quadcore processor te optimaliseren voor een zo laag mogelijk stroomverbruik. De speciale Sony Battery STAMINA telefoonstand schakelt functies bovendien automatisch uit wanneer je ze niet nodig hebt.Ook andere onderdelen van de Xperia T2 Ultra zijn eerder high-end. Zo heeft deze smartphone een 13-megapixelcamera met Sony Exmor RS beeldverwerkingschip en allerlei Sony-snufjes die je helpen betere foto's te maken. Zo is er Sweep Panoroma waarmee je door gewoon te draaien panoramafoto's maakt. Timeshift Burst maakt 31 beelden per 2 seconden zodat je voor- en achteruit kunt spoelen om de beste foto eruit te kiezen. Superior Auto schakelt hdr automatisch in en uit afhankelijk van het soort foto dat je maakt. Hdr werkt trouwens ook bij videobeelden, waarvan de maximale resolutie 1080p bedraagt.Deze smartphone gebruikt Android 4.3 (Jelly Bean MR2) als besturingssysteem. De relatief lage prijs van de Xperia T2 Ultra leidt ook tot enkele besparingen, waarvan de vervelendste wellicht het kleine opslaggeheugen van 8 GB is en het eerder beperkte ram-geheugen van 1 GB. Wel kun je de opslagruimte uitbreiden met een microsd-kaartje tot 32 GB, maar dat drijft de prijs natuurlijk met enkele tientallen euro naar omhoog.De Sony Mobile Xperia T2 Ultra is in drie kleuren (wit, zwart en paars) verkrijgbaar voor 399 euro.Bron: www.diskidee.be