De dual-core processor in de LG Optimus 2X zorgt voor een beter presterende smartphone met een laag stroomverbruik.

De nieuwe Optimus smartphone van LG heeft een Nvidia Tegra 2 1 GHz dual-coreprocessor met aparte GPU. Door de twee processorkernen wordt de batterij (Li-Ion 1500 mAh) van de smartphone minder belast terwijl het toestel toch betere prestaties neerzet, aldus LG.

De Optimus 2X is uitgerust met een 4-inch capacitief touchscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Verder is de smartphone uitgerust met een 8 megapixel camera en een hdmi-poort. Met de Optimus 2X kan je Full-HD 1080p video-opnames maken en die via de hdmi-aansluiting afspelen op een groot HD-televisiescherm. De smartphone ondersteunt ook DLNA, zodat het ook draadloos kan naar DLNA-ondersteunende toestellen. Ook ondersteunt de Optimus 2X Wi-Fi 802.11 b/g/n en Bluetooth 2.1 met A2DP.

Aan de voorkant heeft het toestel ook nog een 1.3 megapixel camera voor videobellen. Het interne geheugen bedraagt 8 GB dat je verder kan uitbreiden met MicroSD geheugenkaartjes. Het besturingssysteem is Android 2.2 en een een update naar de nieuwe versie Android 2.3 Gingerbread is voorzien. Wanneer het toestel in Europa beschikbaar zal zijn en wat de adviesprijs is, werd nog niet bekendgemaakt.

Bron: www.diskidee.be

De dual-core processor in de LG Optimus 2X zorgt voor een beter presterende smartphone met een laag stroomverbruik. De nieuwe Optimus smartphone van LG heeft een Nvidia Tegra 2 1 GHz dual-coreprocessor met aparte GPU. Door de twee processorkernen wordt de batterij (Li-Ion 1500 mAh) van de smartphone minder belast terwijl het toestel toch betere prestaties neerzet, aldus LG. De Optimus 2X is uitgerust met een 4-inch capacitief touchscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Verder is de smartphone uitgerust met een 8 megapixel camera en een hdmi-poort. Met de Optimus 2X kan je Full-HD 1080p video-opnames maken en die via de hdmi-aansluiting afspelen op een groot HD-televisiescherm. De smartphone ondersteunt ook DLNA, zodat het ook draadloos kan naar DLNA-ondersteunende toestellen. Ook ondersteunt de Optimus 2X Wi-Fi 802.11 b/g/n en Bluetooth 2.1 met A2DP. Aan de voorkant heeft het toestel ook nog een 1.3 megapixel camera voor videobellen. Het interne geheugen bedraagt 8 GB dat je verder kan uitbreiden met MicroSD geheugenkaartjes. Het besturingssysteem is Android 2.2 en een een update naar de nieuwe versie Android 2.3 Gingerbread is voorzien. Wanneer het toestel in Europa beschikbaar zal zijn en wat de adviesprijs is, werd nog niet bekendgemaakt. Bron: www.diskidee.be