Op CeBIT toonde geheugenfabrikant SanDisk de FlashBack Adapter die het mogelijk maakt om versleutelde back-ups te maken op een SD-geheugenkaart.

De FlashBack Adapter van SanDisk heeft een sleuf voor een SD geheugenkaart. De adapter dien je op zijn beurt in de ExpressCard-sleuf van een laptop te plaatsen. De adapter wordt geleverd met software voor laptops die op Windows draaien. Eenmaal de software geïnstalleerd kan je back-upbronnen selecteren en van deze bestanden een back-up laten maken op een SD of SDHC geheugenkaartje. De gegevens worden versleuteld opgeslagen. Het back-uppen van gegevens van de vaste schijf van de laptop naar de geheugenkaart vindt continu plaats en gaat automatisch. Telkens als bestanden gewijzigd worden, wordt een back-up van het geselecteerde bestand gemaakt. De software biedt ook een handige schermindicator die de hoeveelheid vrije opslagruimte weergeeft, terwijl een pictogram in de taakbalk de voortgang van de back-up toont. Om bestanden te restoren dien je enkel de appliactie te openen, de versleutelde bestanden op de geheugenkaart te selecteren en aan te geven waar je ze wil terugzetten. Ook kun je bestanden terugzetten op elke pc met Windows 2000, Windows XP of Windows Vista die voorzien is van een SD-kaartlezer. Je hebt er de SanDisk FlashBack Adapter niet voor nodig. Sandisk biedt ook de mogelijkheid om tegen een vergoeding bestanden online te back-uppen door een samenwerking met [BeinSync]. De SanDisk FlashBack Adapter is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar voor een adviesprijs van $ 29,99 (geheugenkaart apart verkrijgbaar).

Bron: www.diskidee.be

Op CeBIT toonde geheugenfabrikant SanDisk de FlashBack Adapter die het mogelijk maakt om versleutelde back-ups te maken op een SD-geheugenkaart. De FlashBack Adapter van SanDisk heeft een sleuf voor een SD geheugenkaart. De adapter dien je op zijn beurt in de ExpressCard-sleuf van een laptop te plaatsen. De adapter wordt geleverd met software voor laptops die op Windows draaien. Eenmaal de software geïnstalleerd kan je back-upbronnen selecteren en van deze bestanden een back-up laten maken op een SD of SDHC geheugenkaartje. De gegevens worden versleuteld opgeslagen. Het back-uppen van gegevens van de vaste schijf van de laptop naar de geheugenkaart vindt continu plaats en gaat automatisch. Telkens als bestanden gewijzigd worden, wordt een back-up van het geselecteerde bestand gemaakt. De software biedt ook een handige schermindicator die de hoeveelheid vrije opslagruimte weergeeft, terwijl een pictogram in de taakbalk de voortgang van de back-up toont. Om bestanden te restoren dien je enkel de appliactie te openen, de versleutelde bestanden op de geheugenkaart te selecteren en aan te geven waar je ze wil terugzetten. Ook kun je bestanden terugzetten op elke pc met Windows 2000, Windows XP of Windows Vista die voorzien is van een SD-kaartlezer. Je hebt er de SanDisk FlashBack Adapter niet voor nodig. Sandisk biedt ook de mogelijkheid om tegen een vergoeding bestanden online te back-uppen door een samenwerking met [BeinSync]. De SanDisk FlashBack Adapter is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar voor een adviesprijs van $ 29,99 (geheugenkaart apart verkrijgbaar). Bron: www.diskidee.be