Abonnees van Belgacom delen hun wifi sinds 2011 met andere abonnees via het internationale netwerk van het internetbedrijf Fon. Het Spaanse bedrijf sloot een overeenkomst met Facebook en Qualcomm om nieuwe diensten te ontwikkelen.

Zo zullen Fon-toegangspunten binnenkort een eenvoudigere inlog krijgen voor vrienden. Gasten zullen zonder dat ze een wachtwoord of code moeten invoeren, op het internet kunnen surfen via een Fon-toegangspunt. Dit op voorwaarde dat ze een Facebook-account hebben en een speciale Fon-app op hun smartphone, tablet of pc. Die app checkt of het om een geldige Facebook-account gaat en geeft de gast dan zonder verdere formaliteiten gratis toegang tot het internet.

Het is momenteel onduidelijk of bestaande Fon-hotspots ook de Facebook-functionaliteit krijgen. Voorlopig is die alleen beschikbaar in de nieuwste Fonera-router. Het werkt bovendien alleen als de eigenaar van de hotspots tijdens de eerste registratie zijn Facebook-account met de router verbindt. Achteraf kan dit niet worden gewijzigd. Fon werkt naar eigen zeggen nog aan dit "technische probleem". Of en wanneer Belgacom Fon-hotspots effectief die eenvoudigere Facebook-inlog krijgen, is momenteel dus nog onzeker.

Qualcomm, dat Fon 14 miljoen dollar toestopt, gaat op zijn beurt de Fon-functionaliteit verwerken in de Atheros-chipsets voor draadloze verbindingen die door heel veel hardware, zoals laptops, wordt gebruikt. Daardoor zal het aantal Fon-toegangspunten wereldwijd nog verder toenemen is de verwachting.

Als Belgacom-klant kun je uiteraard zelf ook overal gratis op het internet via een Fon-toegangspunt. Fon kondigt verder aan dat het nog dit voorjaar een "sociale muziek-router" op de markt zal brengen. Die zal "sociale wifi combineren met sociale muziek", maar wat dit precies inhoudt legt het persbericht verder niet uit.

Wereldwijd zijn er ondertussen bijna 12,4 miljoen Fon-hotspots. Fon zou in België tien procent van alle gratis wifi-toegangspunten uitbaten, dit dankzij de samenwerking met Belgacom.

Bron: www.diskidee.be

Abonnees van Belgacom delen hun wifi sinds 2011 met andere abonnees via het internationale netwerk van het internetbedrijf Fon. Het Spaanse bedrijf sloot een overeenkomst met Facebook en Qualcomm om nieuwe diensten te ontwikkelen. Zo zullen Fon-toegangspunten binnenkort een eenvoudigere inlog krijgen voor vrienden. Gasten zullen zonder dat ze een wachtwoord of code moeten invoeren, op het internet kunnen surfen via een Fon-toegangspunt. Dit op voorwaarde dat ze een Facebook-account hebben en een speciale Fon-app op hun smartphone, tablet of pc. Die app checkt of het om een geldige Facebook-account gaat en geeft de gast dan zonder verdere formaliteiten gratis toegang tot het internet.Het is momenteel onduidelijk of bestaande Fon-hotspots ook de Facebook-functionaliteit krijgen. Voorlopig is die alleen beschikbaar in de nieuwste Fonera-router. Het werkt bovendien alleen als de eigenaar van de hotspots tijdens de eerste registratie zijn Facebook-account met de router verbindt. Achteraf kan dit niet worden gewijzigd. Fon werkt naar eigen zeggen nog aan dit "technische probleem". Of en wanneer Belgacom Fon-hotspots effectief die eenvoudigere Facebook-inlog krijgen, is momenteel dus nog onzeker.Qualcomm, dat Fon 14 miljoen dollar toestopt, gaat op zijn beurt de Fon-functionaliteit verwerken in de Atheros-chipsets voor draadloze verbindingen die door heel veel hardware, zoals laptops, wordt gebruikt. Daardoor zal het aantal Fon-toegangspunten wereldwijd nog verder toenemen is de verwachting.Als Belgacom-klant kun je uiteraard zelf ook overal gratis op het internet via een Fon-toegangspunt. Fon kondigt verder aan dat het nog dit voorjaar een "sociale muziek-router" op de markt zal brengen. Die zal "sociale wifi combineren met sociale muziek", maar wat dit precies inhoudt legt het persbericht verder niet uit.Wereldwijd zijn er ondertussen bijna 12,4 miljoen Fon-hotspots. Fon zou in België tien procent van alle gratis wifi-toegangspunten uitbaten, dit dankzij de samenwerking met Belgacom. Bron: www.diskidee.be