Research in Motion (RIM) presenteert drie Curve-smartphones met het nieuwe BlackBerry OS 7 besturingssysteem dat vooral de prestaties van de webbrowser verbetert.

De BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones draaien onder BlackBerry OS 7. De nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem voor mobieltjes verbetert de prestaties van de webbrowser en de compatibiliteit met HTML5. Tevens zijn er verschillende nieuwe applicaties, waaronder een volledig werkende Premium-versie van Documents To Go, een app waarmee je MS Office-documenten kunt openen en bewerken op je smartphone.

Via BlackBerry Protect kun je de inhoud van je smartphone back-uppen naar het internet. Met die applicatie kun je je verloren of gestolen smartphone ook localiseren via GPS of door op afstand een beltoon te activeren. De ingebouwde zoekmachine, die alles op de smartphone doorzoekt, kun je voortaan ook bedienen door er gewoon tegen te praten.

BlackBerry Messenger (BBM), dat onlangs nog in het nieuws kwam omdat het door relschoppers gebruikt werd tijdens de rellen in Groot-Brittannië, kun je met nog meer toepassingen waaronder ook Foursquare integreren. De nieuwe Facebook for BlackBerry app introduceert features zoals Facebook chat en integratie met BBM. Ook Twitter for BlackBerry is standaard geïnstalleerd.

Op hardwaregebied zijn de nieuwe BlackBerry Curve's platter en lichter dan voorheen. De toestellen meten 109 x 60 x 11mm. Het scherm biedt een resolutie van 480 x 366 pixels en heeft een diagonaal van 2,44 inch. Het toetsenbord werd nog ergonomischer gemaakt, zodat je snel en precies kunt typen. Met de optische trackpad kun je onder andere de ingebouwde GPS-navigatie met één vinger bedienen. Een 5 megapixel camera is ingebouwd en de microSD/SDHC-sleuf ondersteunt geheugenkaartjes tot 32 GB.

De BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones zijn verkrijgbaar vanaf september. De prijzen zijn echter nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Research in Motion (RIM) presenteert drie Curve-smartphones met het nieuwe BlackBerry OS 7 besturingssysteem dat vooral de prestaties van de webbrowser verbetert. De BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones draaien onder BlackBerry OS 7. De nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem voor mobieltjes verbetert de prestaties van de webbrowser en de compatibiliteit met HTML5. Tevens zijn er verschillende nieuwe applicaties, waaronder een volledig werkende Premium-versie van Documents To Go, een app waarmee je MS Office-documenten kunt openen en bewerken op je smartphone. Via BlackBerry Protect kun je de inhoud van je smartphone back-uppen naar het internet. Met die applicatie kun je je verloren of gestolen smartphone ook localiseren via GPS of door op afstand een beltoon te activeren. De ingebouwde zoekmachine, die alles op de smartphone doorzoekt, kun je voortaan ook bedienen door er gewoon tegen te praten.BlackBerry Messenger (BBM), dat onlangs nog in het nieuws kwam omdat het door relschoppers gebruikt werd tijdens de rellen in Groot-Brittannië, kun je met nog meer toepassingen waaronder ook Foursquare integreren. De nieuwe Facebook for BlackBerry app introduceert features zoals Facebook chat en integratie met BBM. Ook Twitter for BlackBerry is standaard geïnstalleerd. Op hardwaregebied zijn de nieuwe BlackBerry Curve's platter en lichter dan voorheen. De toestellen meten 109 x 60 x 11mm. Het scherm biedt een resolutie van 480 x 366 pixels en heeft een diagonaal van 2,44 inch. Het toetsenbord werd nog ergonomischer gemaakt, zodat je snel en precies kunt typen. Met de optische trackpad kun je onder andere de ingebouwde GPS-navigatie met één vinger bedienen. Een 5 megapixel camera is ingebouwd en de microSD/SDHC-sleuf ondersteunt geheugenkaartjes tot 32 GB. De BlackBerry Curve 9350, BlackBerry Curve 9360 en BlackBerry Curve 9370 smartphones zijn verkrijgbaar vanaf september. De prijzen zijn echter nog niet bekend. Bron: www.diskidee.be