Met de Sweep-panoramafunctie van de nieuwe Cyber-shot camera's kan je met één vloeiende beweging een panoramafoto vastleggen.

De Sony Cyber-shot TX1 en WX1 zijn nieuwe compactcamera's die zijn uitgerust met de Exmor R CMOS-sensor met een effectieve resolutie van 10,2 megapixel en de BIONZ-beeldprocessor.Beide Cyber-shot camera's beschikken over de nieuwe Sweep-panoramafunctie. Hiermee kan je eenvoudig een panoramafoto met één beweging vastleggen. Door de ontspanknop vast te houden en de camera horizontaal of verticaal vloeiend te bewegen maakt de camera tien aparte beelden per seconde die naadloos aan- en over elkaar worden gemonteerd. Het resultaat is een aansluitende panoramafoto die geen zichtbare overlap of vertekening vertoont. De WX1 kan een foto maken met een radius van 256 graden. De TX1 maakt een foto met een radius van 185 graden.De WX1 heeft een groothoeklens met 5x optisch zoombereik. Oorspronkelijk is deze G-lens ontwikkeld voor de digitale spiegelreflexcamera's van Sony. De TX1 heeft een Carl Zeiss 4x optische zoomlens. Deze camera heeft ook een 3-inch Clear Photo LCD Plus aanraakgevoelig scherm en een nieuwe touch interface.Beide camera's nemen 720p HD beeld en geluid op, beschikken over optische SteadyShot, Face Detection en Smile Shutter.Zowel de WX1 als de TX1 zijn geschikt voor de optionele Party-shot IPT-DS1. De nieuwe Party-shot functie maakt automatisch afbeeldingen. Wanneer je de camera in dit dockingstation plaatst, draait en kantelt de camera automatisch om foto's te maken van iedereen zodat ook de fotograaf eens in beeld komt.De Sony Cyber-shot TX1 kost 400 euro, terwijl de Cyber-shot WX1 350 euro kost. Beide camera's zijn verkrijgbaar vanaf september.

Bron: www.diskidee.be

Met de Sweep-panoramafunctie van de nieuwe Cyber-shot camera's kan je met één vloeiende beweging een panoramafoto vastleggen. De Sony Cyber-shot TX1 en WX1 zijn nieuwe compactcamera's die zijn uitgerust met de Exmor R CMOS-sensor met een effectieve resolutie van 10,2 megapixel en de BIONZ-beeldprocessor.Beide Cyber-shot camera's beschikken over de nieuwe Sweep-panoramafunctie. Hiermee kan je eenvoudig een panoramafoto met één beweging vastleggen. Door de ontspanknop vast te houden en de camera horizontaal of verticaal vloeiend te bewegen maakt de camera tien aparte beelden per seconde die naadloos aan- en over elkaar worden gemonteerd. Het resultaat is een aansluitende panoramafoto die geen zichtbare overlap of vertekening vertoont. De WX1 kan een foto maken met een radius van 256 graden. De TX1 maakt een foto met een radius van 185 graden.De WX1 heeft een groothoeklens met 5x optisch zoombereik. Oorspronkelijk is deze G-lens ontwikkeld voor de digitale spiegelreflexcamera's van Sony. De TX1 heeft een Carl Zeiss 4x optische zoomlens. Deze camera heeft ook een 3-inch Clear Photo LCD Plus aanraakgevoelig scherm en een nieuwe touch interface.Beide camera's nemen 720p HD beeld en geluid op, beschikken over optische SteadyShot, Face Detection en Smile Shutter.Zowel de WX1 als de TX1 zijn geschikt voor de optionele Party-shot IPT-DS1. De nieuwe Party-shot functie maakt automatisch afbeeldingen. Wanneer je de camera in dit dockingstation plaatst, draait en kantelt de camera automatisch om foto's te maken van iedereen zodat ook de fotograaf eens in beeld komt.De Sony Cyber-shot TX1 kost 400 euro, terwijl de Cyber-shot WX1 350 euro kost. Beide camera's zijn verkrijgbaar vanaf september. Bron: www.diskidee.be