Canon kondigt een compactcamera in de PowerShot-reeks aan voor gebruik in sportieve en avontuurlijke omstandigheden. De nieuwe PowerShot D20 is water- en stofdicht, schokbestendig en bestand tegen lage temperaturen.

De robuuste behuizing van de D20 verdraagt temperaturen tot -10°C en kan je onder water gebruiken tot een diepte van 10 meter. Met de optionele WP-DC45 onderwaterbehuizing met externe flitserondersteuning is de camera zelfs bruikbaar tot een diepte van 40 meter. Ook overleeft de PowerShot D20 een val van maximaal 1,5 meter hoogte en is de camera voorzien van afdichtingen tegen zand en stof.

De camera heeft Active Display technologie waarmee je sommige functies kan gebruiken door tegen de body van de camera te tikken. Zo kan je de D20 ook met handschoenen aan gebruiken. De camera heeft een 7,5 cm (3-inch) PureColor II LCD-scherm. De PowerShot D20 maakt gebruik van Canon's HS System. Dit systeem bestaat uit de combinatie van een gevoelige 12,1 megapixel CMOS-sensor met Canon's DIGIC 4 beeldprocessor. De D20 is uitgerust met een 5x zoomlens.

Intelligent IS analyseert automatisch de scène en selecteert uit zeven verschillende modi de optimale instellingen voor de optical Image Stabilizer om te zorgen voor trillingsvrije videobeelden en haarscherpe foto's. De Handheld Night Scene modus maakt het mogelijk donkere scènes te fotograferen. Deze modus registreert een reeks snelle opnamen en combineert ze tot één scherp en goed belicht resultaat.

De D20 heeft ook een Super Slow Motion Movie voor het maken van video bij snelle actiemomenten. De camera is uitgerust met een speciale Movie Record knop om direct over te schakelen naar video-opname (tot Full HD 1080p beeldkwaliteit). De PowerShot D20 heeft ook een GPS tagging en GPS Logger functie waarmee je opnamen kan voorzien van gegevens over de locatie.

Er is ook een Movie Digest modus om een'the making of...' film te maken van de opnamen die je tijdens de dag maakt. Ingeschakeld begint deze modus vier seconden voordat een foto wordt gemaakt een video-opname te maken met een resolutie van 720p HD resolutie en combineert die vervolgens tot een film. De Canon PowerShot D20 compactcamera zal wellicht in mei beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 399 euro.

Bron: www.diskidee.be

Canon kondigt een compactcamera in de PowerShot-reeks aan voor gebruik in sportieve en avontuurlijke omstandigheden. De nieuwe PowerShot D20 is water- en stofdicht, schokbestendig en bestand tegen lage temperaturen. De robuuste behuizing van de D20 verdraagt temperaturen tot -10°C en kan je onder water gebruiken tot een diepte van 10 meter. Met de optionele WP-DC45 onderwaterbehuizing met externe flitserondersteuning is de camera zelfs bruikbaar tot een diepte van 40 meter. Ook overleeft de PowerShot D20 een val van maximaal 1,5 meter hoogte en is de camera voorzien van afdichtingen tegen zand en stof. De camera heeft Active Display technologie waarmee je sommige functies kan gebruiken door tegen de body van de camera te tikken. Zo kan je de D20 ook met handschoenen aan gebruiken. De camera heeft een 7,5 cm (3-inch) PureColor II LCD-scherm. De PowerShot D20 maakt gebruik van Canon's HS System. Dit systeem bestaat uit de combinatie van een gevoelige 12,1 megapixel CMOS-sensor met Canon's DIGIC 4 beeldprocessor. De D20 is uitgerust met een 5x zoomlens. Intelligent IS analyseert automatisch de scène en selecteert uit zeven verschillende modi de optimale instellingen voor de optical Image Stabilizer om te zorgen voor trillingsvrije videobeelden en haarscherpe foto's. De Handheld Night Scene modus maakt het mogelijk donkere scènes te fotograferen. Deze modus registreert een reeks snelle opnamen en combineert ze tot één scherp en goed belicht resultaat. De D20 heeft ook een Super Slow Motion Movie voor het maken van video bij snelle actiemomenten. De camera is uitgerust met een speciale Movie Record knop om direct over te schakelen naar video-opname (tot Full HD 1080p beeldkwaliteit). De PowerShot D20 heeft ook een GPS tagging en GPS Logger functie waarmee je opnamen kan voorzien van gegevens over de locatie. Er is ook een Movie Digest modus om een'the making of...' film te maken van de opnamen die je tijdens de dag maakt. Ingeschakeld begint deze modus vier seconden voordat een foto wordt gemaakt een video-opname te maken met een resolutie van 720p HD resolutie en combineert die vervolgens tot een film. De Canon PowerShot D20 compactcamera zal wellicht in mei beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 399 euro.Bron: www.diskidee.be