Canon brengt een nieuwe 18 megapixel EOS spiegelreflexcamera op de markt met een aanraakgevoelig, draai- en kantelbaar lcd-scherm.

De Canon EOS 650D is uitgerust met een APS-C Hybrid CMOS-sensor van 18 megapixel en Canons nieuwe Digic 5 beeldprocessor. Het nieuwe dubbele AF-systeem moet zorgen voor haarscherpe opnamen zowel bij het maken van foto's als filmbeelden (1920 x 1080p). Het Hybrid AF-systeem zorgt voor continu automatisch scherpstellen tijdens het vastleggen van filmbeelden en bij opnamen in de Live View modus.

De Canon EOS 650D kan opnamen maken met een snelheid van 5 beelden per seconde met volledige resolutie. Standaard heeft de DSLR-camera een ISO-bereik van 100 tot 12.800, en een uitgebreid bereik tot ISO 25.600 om ook in omstandigheden met weinig licht opnamen te maken.

De EOS 650D kan je bedienen via het 3-inch (7,7 cm) variangle Clear View LCD II Touchscreen. Door het gebruik van capacitieve technologie reageert het scherm snel en ondersteunt het gebaren, zoals knijpen en vegen, die de bediening vergemakkelijken. In Live View kan je via het Quick Control scherm AF-punten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en beeldinstellingen optimaliseren. Het scherm kan je ook in nagenoeg elke stand draaien en kantelen.

De EOS 650D biedt ook twee nieuwe opnameprogramma's op het programmawiel om beginnende fotografen te helpen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt drie verschillende belichtingen: onderbelicht, juist belicht en overbelicht om moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Met Handheld Night Scene kan je zonder statief avondopnamen maken. Hierbij worden vier verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd.

De Canon EOS 650D spiegelreflexcamera is vanaf 15 juni 2012 beschikbaar voor een adviesprijs van 899 euro voor de body en 999 euro voor de body met het EFS 18-55IS II objectief.

Bron: www.diskidee.be

Canon brengt een nieuwe 18 megapixel EOS spiegelreflexcamera op de markt met een aanraakgevoelig, draai- en kantelbaar lcd-scherm. De Canon EOS 650D is uitgerust met een APS-C Hybrid CMOS-sensor van 18 megapixel en Canons nieuwe Digic 5 beeldprocessor. Het nieuwe dubbele AF-systeem moet zorgen voor haarscherpe opnamen zowel bij het maken van foto's als filmbeelden (1920 x 1080p). Het Hybrid AF-systeem zorgt voor continu automatisch scherpstellen tijdens het vastleggen van filmbeelden en bij opnamen in de Live View modus. De Canon EOS 650D kan opnamen maken met een snelheid van 5 beelden per seconde met volledige resolutie. Standaard heeft de DSLR-camera een ISO-bereik van 100 tot 12.800, en een uitgebreid bereik tot ISO 25.600 om ook in omstandigheden met weinig licht opnamen te maken. De EOS 650D kan je bedienen via het 3-inch (7,7 cm) variangle Clear View LCD II Touchscreen. Door het gebruik van capacitieve technologie reageert het scherm snel en ondersteunt het gebaren, zoals knijpen en vegen, die de bediening vergemakkelijken. In Live View kan je via het Quick Control scherm AF-punten selecteren, gezichten en onderwerpen volgen en beeldinstellingen optimaliseren. Het scherm kan je ook in nagenoeg elke stand draaien en kantelen. De EOS 650D biedt ook twee nieuwe opnameprogramma's op het programmawiel om beginnende fotografen te helpen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt drie verschillende belichtingen: onderbelicht, juist belicht en overbelicht om moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Met Handheld Night Scene kan je zonder statief avondopnamen maken. Hierbij worden vier verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd. De Canon EOS 650D spiegelreflexcamera is vanaf 15 juni 2012 beschikbaar voor een adviesprijs van 899 euro voor de body en 999 euro voor de body met het EFS 18-55IS II objectief.Bron: www.diskidee.be