De EOS M is de eerste camera met verwisselbare lens van Canon. Hij is uitgerust met een 18 megapixel APS-C beeldsensor en gebruikt de nieuwe EF-M-lensmount. Bovendien kan je ook EF en EF-S objectieven gebruiken mits een optionele adapter.

De APS-C beeldsensor van 18 megapixel en de Digic 5-processor zorgen er volgens Canon voor dat de nieuwe systeemcamera een beeldkwaliteit biedt vergelijkbaar met die van een spiegelreflexcamera. De EOS M biedt standaard een ISO-bereik van 100 tot 12.800 (uitbreidbaar tot ISO 25.600).

De camera is uitgerust met een 3-inch (7,7cm) Clear View LCD II Touch screen. Via pictrogrammen kan je op het scherm de verschillende opnamemodi en instellingen wijzigen. Bovendien kan je met Scene Intelligent Auto de camera de instellingen automatisch laten wijzigen naar gelang de opname-omstandigheden.

De EOS M maakt gebruik van een nieuw hybride autofocussysteem met 31 fasedetectie-focuspunten. De camera ondersteunt zowel de jpeg- als raw-bestandsindeling voor het opslaan van de beelden en je kan kiezen om gemaakte foto's in beide formaten op te slaan. De Canon EOS M ondersteunt ook Full HD-video. Je kan video opnemen in Full HD-formaat met een framerate van 29,97 of 23,97 fps. De systeemcamera is ook uitgerust met een stereomicrofoon en heeft een een 3,5mm-jack-aansluiting voor het aansluiten van een externe microfoon. De EOS M kan je op een televisie aansluiten via een mini-hdmi-uitgang.

Canon introduceert ook de Speedlite 90EX, een compacte flitser die je in de flitsschoen boven op de camera kan bestigen. Canon ontwikkelde voor de nieuwe EOS M ook twee lenzen: een EF-M 22mm f/2 STM en een 18-55 f/3.5-5.6 IS STM. Je kan via een optionele converter ook objectieven met een EF-mount en EF-S-mount gebruiken.

De Canon EOS M is vanaf begin oktober 2012 beschikbaar in de kleuren zwart, wit, zilver en rood voor de volgende adviesprijzen:

- EOS M + EF-M 18-55mm Speedlite 90EX: 969 euro

- EOS M + EF-M 22mm + Lens Adapter + Speedlite 90EX: 1.119 euro

- EOS M + EF-M 18-55mm + EF-M 22mm + Speedlite 90EX : 1.199 euro

Bron: www.diksidee.be

De EOS M is de eerste camera met verwisselbare lens van Canon. Hij is uitgerust met een 18 megapixel APS-C beeldsensor en gebruikt de nieuwe EF-M-lensmount. Bovendien kan je ook EF en EF-S objectieven gebruiken mits een optionele adapter. De APS-C beeldsensor van 18 megapixel en de Digic 5-processor zorgen er volgens Canon voor dat de nieuwe systeemcamera een beeldkwaliteit biedt vergelijkbaar met die van een spiegelreflexcamera. De EOS M biedt standaard een ISO-bereik van 100 tot 12.800 (uitbreidbaar tot ISO 25.600). De camera is uitgerust met een 3-inch (7,7cm) Clear View LCD II Touch screen. Via pictrogrammen kan je op het scherm de verschillende opnamemodi en instellingen wijzigen. Bovendien kan je met Scene Intelligent Auto de camera de instellingen automatisch laten wijzigen naar gelang de opname-omstandigheden. De EOS M maakt gebruik van een nieuw hybride autofocussysteem met 31 fasedetectie-focuspunten. De camera ondersteunt zowel de jpeg- als raw-bestandsindeling voor het opslaan van de beelden en je kan kiezen om gemaakte foto's in beide formaten op te slaan. De Canon EOS M ondersteunt ook Full HD-video. Je kan video opnemen in Full HD-formaat met een framerate van 29,97 of 23,97 fps. De systeemcamera is ook uitgerust met een stereomicrofoon en heeft een een 3,5mm-jack-aansluiting voor het aansluiten van een externe microfoon. De EOS M kan je op een televisie aansluiten via een mini-hdmi-uitgang. Canon introduceert ook de Speedlite 90EX, een compacte flitser die je in de flitsschoen boven op de camera kan bestigen. Canon ontwikkelde voor de nieuwe EOS M ook twee lenzen: een EF-M 22mm f/2 STM en een 18-55 f/3.5-5.6 IS STM. Je kan via een optionele converter ook objectieven met een EF-mount en EF-S-mount gebruiken. De Canon EOS M is vanaf begin oktober 2012 beschikbaar in de kleuren zwart, wit, zilver en rood voor de volgende adviesprijzen: - EOS M + EF-M 18-55mm Speedlite 90EX: 969 euro - EOS M + EF-M 22mm + Lens Adapter + Speedlite 90EX: 1.119 euro - EOS M + EF-M 18-55mm + EF-M 22mm + Speedlite 90EX : 1.199 euroBron: www.diksidee.be