Canon kondigt de EOS 450D spiegelreflexcamera aan. De opvolger van de EOS 400D is uitgerust met een nieuw ontwikkelde CMOS sensor met 12,2 miljoen effectieve pixels.

Canon introduceert met de 450D ook de Live View-mode bij de EOS D-SLR camera's voor de consumentenmarkt. Het beeld van de Live View-mode wordt op het 3-inch LCD-scherm getoond als een videobeeld met 30 beelden per seconde. De helderheid van het LCD-scherm is volgens de fabrikant ook 50% hoger dan bij de EOS 400D.

Het zoekerbeeld toont nu alle belangrijke belichtingsgegevens inclusief de ISO waarde. De DIGIC III processor verwerkt beeldgegevens met 14 bits zodat reeksopnamen met een snelheid van 3,5 beeld per seconde mogelijk zijn. De EOS 450D kreeg ook een nieuw 9-punts AF systeem. Nieuw is ook het gebruik van SD/SDHC Card als opslaggeheugen dat al populair is bij compactcamera's en dat beschikbaar is in dezelfde opslagcapaciteiten en snelheden als de CompactFlash geheugenkaarten die Canon op vorige modellen gebruikte. Met spotmeting (4% van de zoeker) is bij extreme belichtingscondities meer controle over de belichting mogelijk.

De PictBridge functionaliteit is uitgebreid met meer mogelijkheden om beelden te bewerken vooraleer ze af te drukken. Een nieuwe accu vergroot de opnamemogelijkheden tot een maximum van 500 opnamen per volle lading. Nieuw is ook de Mijn Menu-optie waarin gebruikers hun meest gebruikte menu's kunnen groeperen, zodat ze sneller toegankelijk zijn.

De Canon EOS 450D zal beschikbaar zijn vanaf april 2008 en de adviesprijs voor de body bedraagt € 859. De kit met een 18-55 mm lens zal € 969 kosten.

Bron: www.diskidee.be

Canon kondigt de EOS 450D spiegelreflexcamera aan. De opvolger van de EOS 400D is uitgerust met een nieuw ontwikkelde CMOS sensor met 12,2 miljoen effectieve pixels. Canon introduceert met de 450D ook de Live View-mode bij de EOS D-SLR camera's voor de consumentenmarkt. Het beeld van de Live View-mode wordt op het 3-inch LCD-scherm getoond als een videobeeld met 30 beelden per seconde. De helderheid van het LCD-scherm is volgens de fabrikant ook 50% hoger dan bij de EOS 400D. Het zoekerbeeld toont nu alle belangrijke belichtingsgegevens inclusief de ISO waarde. De DIGIC III processor verwerkt beeldgegevens met 14 bits zodat reeksopnamen met een snelheid van 3,5 beeld per seconde mogelijk zijn. De EOS 450D kreeg ook een nieuw 9-punts AF systeem. Nieuw is ook het gebruik van SD/SDHC Card als opslaggeheugen dat al populair is bij compactcamera's en dat beschikbaar is in dezelfde opslagcapaciteiten en snelheden als de CompactFlash geheugenkaarten die Canon op vorige modellen gebruikte. Met spotmeting (4% van de zoeker) is bij extreme belichtingscondities meer controle over de belichting mogelijk. De PictBridge functionaliteit is uitgebreid met meer mogelijkheden om beelden te bewerken vooraleer ze af te drukken. Een nieuwe accu vergroot de opnamemogelijkheden tot een maximum van 500 opnamen per volle lading. Nieuw is ook de Mijn Menu-optie waarin gebruikers hun meest gebruikte menu's kunnen groeperen, zodat ze sneller toegankelijk zijn. De Canon EOS 450D zal beschikbaar zijn vanaf april 2008 en de adviesprijs voor de body bedraagt € 859. De kit met een 18-55 mm lens zal € 969 kosten. Bron: www.diskidee.be