Microsoft brengt een muis op de markt die heel accuraat werkt, programmeerbare knoppen heeft en bovenal goed in de palm van je hand ligt. Een muis voor gamers.

De SideWinder X8 muis oogt zeer modern. Ze vertoont uiterlijke gelijkenissen met de X5, zij het in beperkte mate. De X5 heeft een erg hoekig uiterlijk. Bij de X8 heeft Microsoft de hoeken een beetje afgerond en dit oogt mooier, al is dat subjectief natuurlijk. De muis heeft een matte afwerking in twee tinten zwart.

Knoppen De muis beschikt naast de standaard muisknoppen ook nog over een reeks andere, nuttige knoppen. De meest opvallende knop, het scrollwiel, heeft een kantelfunctie. Daardoor kan je niet alleen naar boven en onder scrollen, maar ook naar links en rechts. Drie kleine knopjes net boven het scrollwiel laten je toe om de muisgevoeligheid aan te passen tijdens het spelen. Je kan kiezen tussen laag, middel en hoog (250 - 4000 dpi). Op onze Windows Vista testmachine, krijgen we met de 'spelknop' toegang tot de spelomgeving van Windows Vista. Erg handig is het lcd-scherm op de muis. Het kleine schempje geeft informatie over dpi-instellingen en pictogrammen voor macro-opname op de muis. Ook op de linkerzijde zijn knoppen aangebracht. Macro's kan je eenvoudig opnemen via de daarvoor bestemde knop op de zijkant. Er zijn in totaal zeven programmeerbare knoppen. Via de meegeleverde IntelliPoint 6.3 software kan je alles eenvoudig instellen en de acties voor de knoppen zelfs per programma verschillend. De IntelliPoint 6.3 software is ook geschikt voor Apple Mac.

BlueTrack De muis ligt zeer goed in je handpalm zodat je niet snel last zal krijgen van pijnlijke polsen en/of handen. Je kan deze muis dus ook prima gebruiken voor je dagelijkse werkzaamheden en niet alleen tijdens het gamen. Zelf doe je andere schoenen aan als je gaat sporten (afhankelijk van de ondergrond). Bij deze muis is dat niet anders. Er zijn drie setjes voetstukken, gemaakt uit verschillende materialen, zodat je het gewenste oppervlaktegevoel kan verkrijgen. Microsoft heeft deze muis voorzien van BlueTrack-technologie. Daardoor kan je de muis probleemloos gebruiken op verschillende oppervlakken. BlueTrack maakt gebruik van de kracht van optische technologie in combinatie met de precisie van een laser.

Conclusie De Microsoft SideWinder X8 is een erg goede muis die niet alleen geschikt is voor games, maar ook voor dagdagelijks gebruik. De BlueTrack-technologie van Microsoft zorgt voor inzetbaarheid op een groot aantal oppervlakken, zoals onder meer graniet en hout.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Microsoft brengt een muis op de markt die heel accuraat werkt, programmeerbare knoppen heeft en bovenal goed in de palm van je hand ligt. Een muis voor gamers. De SideWinder X8 muis oogt zeer modern. Ze vertoont uiterlijke gelijkenissen met de X5, zij het in beperkte mate. De X5 heeft een erg hoekig uiterlijk. Bij de X8 heeft Microsoft de hoeken een beetje afgerond en dit oogt mooier, al is dat subjectief natuurlijk. De muis heeft een matte afwerking in twee tinten zwart. Knoppen De muis beschikt naast de standaard muisknoppen ook nog over een reeks andere, nuttige knoppen. De meest opvallende knop, het scrollwiel, heeft een kantelfunctie. Daardoor kan je niet alleen naar boven en onder scrollen, maar ook naar links en rechts. Drie kleine knopjes net boven het scrollwiel laten je toe om de muisgevoeligheid aan te passen tijdens het spelen. Je kan kiezen tussen laag, middel en hoog (250 - 4000 dpi). Op onze Windows Vista testmachine, krijgen we met de 'spelknop' toegang tot de spelomgeving van Windows Vista. Erg handig is het lcd-scherm op de muis. Het kleine schempje geeft informatie over dpi-instellingen en pictogrammen voor macro-opname op de muis. Ook op de linkerzijde zijn knoppen aangebracht. Macro's kan je eenvoudig opnemen via de daarvoor bestemde knop op de zijkant. Er zijn in totaal zeven programmeerbare knoppen. Via de meegeleverde IntelliPoint 6.3 software kan je alles eenvoudig instellen en de acties voor de knoppen zelfs per programma verschillend. De IntelliPoint 6.3 software is ook geschikt voor Apple Mac. BlueTrack De muis ligt zeer goed in je handpalm zodat je niet snel last zal krijgen van pijnlijke polsen en/of handen. Je kan deze muis dus ook prima gebruiken voor je dagelijkse werkzaamheden en niet alleen tijdens het gamen. Zelf doe je andere schoenen aan als je gaat sporten (afhankelijk van de ondergrond). Bij deze muis is dat niet anders. Er zijn drie setjes voetstukken, gemaakt uit verschillende materialen, zodat je het gewenste oppervlaktegevoel kan verkrijgen. Microsoft heeft deze muis voorzien van BlueTrack-technologie. Daardoor kan je de muis probleemloos gebruiken op verschillende oppervlakken. BlueTrack maakt gebruik van de kracht van optische technologie in combinatie met de precisie van een laser. Conclusie De Microsoft SideWinder X8 is een erg goede muis die niet alleen geschikt is voor games, maar ook voor dagdagelijks gebruik. De BlueTrack-technologie van Microsoft zorgt voor inzetbaarheid op een groot aantal oppervlakken, zoals onder meer graniet en hout. Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be