Olympus pakt uit met drie compactcamera's in de µ-reeks, waaronder een model dat een nieuwe interface meekreeg die handig is in de winter.

De µ 1040, µ 1050 en µ 1060 zijn drie nieuwe, compacte 10 megapixel camera's van Olympus. De µ 1040 en µ 1050 beschikken over een 3x optische zoom (38-114 mm vergelijkbare waarde bij een 35-mm camera) , terwijl de µ 1060 is uitgerust met een 7 x optische zoom (37 - 260 mm vergelijkbare waarde bij een 35-mm camera) . Het HyperCrystal LCD-scherm van deze camera's is 7,6 cm groot. Het trio is uitgerust met de nieuwe TruePic III-beeldprocessor van Olympus. Alle drie bieden ze geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie, schaduwaanpassingstechnologie en een intelligente automodus. De camera's maken gebruik van xD Picture Cards voor extra opslag, maar kunnen ook overweg met SD geheugenkaartjes. De µ 1050 is geschikt om te fotograferen onder zware, natte en koude omstandigheden, want de camera is schokbestendig tot 1,5 m, waterdicht tot 3 m en bestand tegen temperaturen tot -10°C. Een ingebouwd LED lampje verlicht beelden onder water. De camera heeft ook een unieke TAP Control-interface, waarmee je foto's kunt maken door eenvoudigweg op de camera te tikken. Dat is vooral handig als je 's winters buiten foto's wil maken met dikke handschoenen. Een lichte tik links, rechts of bovenaan de camera laat je toe de instellingen te regelen.

Bron: www.diskidee.be

Olympus pakt uit met drie compactcamera's in de µ-reeks, waaronder een model dat een nieuwe interface meekreeg die handig is in de winter. De µ 1040, µ 1050 en µ 1060 zijn drie nieuwe, compacte 10 megapixel camera's van Olympus. De µ 1040 en µ 1050 beschikken over een 3x optische zoom (38-114 mm vergelijkbare waarde bij een 35-mm camera) , terwijl de µ 1060 is uitgerust met een 7 x optische zoom (37 - 260 mm vergelijkbare waarde bij een 35-mm camera) . Het HyperCrystal LCD-scherm van deze camera's is 7,6 cm groot. Het trio is uitgerust met de nieuwe TruePic III-beeldprocessor van Olympus. Alle drie bieden ze geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie, schaduwaanpassingstechnologie en een intelligente automodus. De camera's maken gebruik van xD Picture Cards voor extra opslag, maar kunnen ook overweg met SD geheugenkaartjes. De µ 1050 is geschikt om te fotograferen onder zware, natte en koude omstandigheden, want de camera is schokbestendig tot 1,5 m, waterdicht tot 3 m en bestand tegen temperaturen tot -10°C. Een ingebouwd LED lampje verlicht beelden onder water. De camera heeft ook een unieke TAP Control-interface, waarmee je foto's kunt maken door eenvoudigweg op de camera te tikken. Dat is vooral handig als je 's winters buiten foto's wil maken met dikke handschoenen. Een lichte tik links, rechts of bovenaan de camera laat je toe de instellingen te regelen. Bron: www.diskidee.be