Panasonic lanceert zijn eerste 3D-camera. Door het gebruik van een uniek mechanisme kan de camera twee beelden tegelijk vastleggen.

De Panasonic Lumix DMC-3D1 is een 12 megapixel compactcamera met twee 25mm-ultragroothoeklenzen met 4x optische zoom. Het MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) van Panasonic voorkomt bewegingsonscherpte bij de opnames. Door het twin-lenssysteem biedt de 3D-camera veel opnamemogelijkheden.

Zo kan de camera niet alleen foto en video tegelijkertijd vastleggen in hoge resolutie - 8 megapixel voor foto's en 1920 x 1080 voor video's -, maar onder meer ook groothoek- en zoomopnames. Met één lens kan je bijvoorbeeld een overzichtsbeeld maken tijdens een feest, terwijl je met de andere lens inzoomt op een specifieke persoon. De DMC-3D1 kan ook snel opnames achter elkaar maken bij 8 fps (zonder autofocus) en 4 fps (met autofocus) in volledige resolutie.

De 3D-camera is uitgerust met een stereomicrofoon en Dolby Digital Stereo Creator om geluid op te nemen bij video-opnames. De DMC-3D1 is op de achterzijde uitgerust met een speciale 3D/2D-knop. De camera heeft een 3,5-inch Smart Touchscreen waarmee je gemakkelijk kan switchen tussen de lenzen (links of rechts) en de zoomfunctie bedienen.

Met de LumixX Image Uploader kan je op een eenvoudige manier foto's en video's delen. Je hoeft alleen maar de foto's te markeren die je wenst te delen en wanneer je de camera aansluit op een pc met de meegeleverde USB-kabel of de geheugenkaart in de SD-sleuf van de pc steekt, start het uploaden automatisch. Prijs en beschikbaarheid De Panasonic Lumix DMC-3D1 is vanaf december 2011 leverbaar in het zwart. De prijs is nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Panasonic lanceert zijn eerste 3D-camera. Door het gebruik van een uniek mechanisme kan de camera twee beelden tegelijk vastleggen. De Panasonic Lumix DMC-3D1 is een 12 megapixel compactcamera met twee 25mm-ultragroothoeklenzen met 4x optische zoom. Het MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) van Panasonic voorkomt bewegingsonscherpte bij de opnames. Door het twin-lenssysteem biedt de 3D-camera veel opnamemogelijkheden. Zo kan de camera niet alleen foto en video tegelijkertijd vastleggen in hoge resolutie - 8 megapixel voor foto's en 1920 x 1080 voor video's -, maar onder meer ook groothoek- en zoomopnames. Met één lens kan je bijvoorbeeld een overzichtsbeeld maken tijdens een feest, terwijl je met de andere lens inzoomt op een specifieke persoon. De DMC-3D1 kan ook snel opnames achter elkaar maken bij 8 fps (zonder autofocus) en 4 fps (met autofocus) in volledige resolutie. De 3D-camera is uitgerust met een stereomicrofoon en Dolby Digital Stereo Creator om geluid op te nemen bij video-opnames. De DMC-3D1 is op de achterzijde uitgerust met een speciale 3D/2D-knop. De camera heeft een 3,5-inch Smart Touchscreen waarmee je gemakkelijk kan switchen tussen de lenzen (links of rechts) en de zoomfunctie bedienen. Met de LumixX Image Uploader kan je op een eenvoudige manier foto's en video's delen. Je hoeft alleen maar de foto's te markeren die je wenst te delen en wanneer je de camera aansluit op een pc met de meegeleverde USB-kabel of de geheugenkaart in de SD-sleuf van de pc steekt, start het uploaden automatisch. Prijs en beschikbaarheid De Panasonic Lumix DMC-3D1 is vanaf december 2011 leverbaar in het zwart. De prijs is nog niet bekend. Bron: www.diskidee.be