Nikon heeft drie series Coolpix camera's in het gamma: P staat voor Performance, L voor Life en S voor Style. Wij bekeken een recent model uit de stijlreeks.

De Nikon Coolpix S630 is compact en robuust. De camera meet 96,5 x 57,5 x 25,5 mm, wat hem erg draagbaar maakt. De S630 past ook probleemloos in je binnenzak of broekzak. De behuizing is grotendeels van aluminium waardoor dit cameraatje wat zwaarder is dan veel vergelijkbare compactcamera's op de markt. Inclusief batterij en geheugenkaart weegt deze Coolpix 165 gram.

Beeldstabilisatie De Coolpix S630 heeft een beeldsensor met 12 miljoen effectieve pixels en een Nikkor objectief met 7x optische zoom (kleinbeeldequivalent: 37- 260 mm). In de hoogste resolutie kan je foto's maken in een beeldformaat van 4000 x 3000 pixels. De camera heeft een intern geheugen van 44 MB. Je bent dus aangewezen op externe Secure Digital (SD) geheugenkaartjes als je grote reeksen foto's wil maken. Nikon's Vibration Reduction technologie zorgt ervoor dat bij het gebruik van de zoom mogelijke onscherpte wordt vermeden die optreedt bij lichte handbewegingen. Standaard staat deze functie aan, maar je kunt ze uitschakelen als je bijvoorbeeld een statief gebruikt. De S630 biedt een ISO gevoeligheid tot ISO 6400. Of je die instelling vaak zult gebruiken is de vraag. De foto's vertonen bij deze gevoeligheid immers veel ruis. Met de hoge ISO waarden (ISO 3200 en 6400) kan je trouwens enkel beelden maken van 3 megapixel groot.

Smile Digitale camera's krijgen steeds meer software ingebakken. De meeste toestellen kunnen gezichten herkennen en de camera automatisch de best mogelijke instellingen laten kiezen wanneer ze een of meerdere gezichten detecteren in een beeld. Inmiddels is ook de Smile-functie bij veel camera's aanwezig: als je de camera op een gezicht richt in de glimlachstand ontspant de sluiter zich automatisch. De Nikon Coolpix S630 biedt ook knipperdetectie. Omdat het natuurlijk minder mooi oogt als een persoon op een foto wel lacht, maar net op dat moment met zijn ogen knippert, maakt de camera twee foto's en kiest een beeld waarin de ogen open zijn.

Conclusie De Nikon Coolpix S630 is een stijlvol en degelijk compactcameraatje dat intuïtief te bedienen is. Hij zal mensen die veel zoomvermogen verwachten van een camera zeker kunnen bekoren. De beeldkwaliteit is goed, zonder dat de Coolpix S630 echt uitblinkt op dat vlak.

Bron: www.diskidee.be

Nikon heeft drie series Coolpix camera's in het gamma: P staat voor Performance, L voor Life en S voor Style. Wij bekeken een recent model uit de stijlreeks. De Nikon Coolpix S630 is compact en robuust. De camera meet 96,5 x 57,5 x 25,5 mm, wat hem erg draagbaar maakt. De S630 past ook probleemloos in je binnenzak of broekzak. De behuizing is grotendeels van aluminium waardoor dit cameraatje wat zwaarder is dan veel vergelijkbare compactcamera's op de markt. Inclusief batterij en geheugenkaart weegt deze Coolpix 165 gram. Beeldstabilisatie De Coolpix S630 heeft een beeldsensor met 12 miljoen effectieve pixels en een Nikkor objectief met 7x optische zoom (kleinbeeldequivalent: 37- 260 mm). In de hoogste resolutie kan je foto's maken in een beeldformaat van 4000 x 3000 pixels. De camera heeft een intern geheugen van 44 MB. Je bent dus aangewezen op externe Secure Digital (SD) geheugenkaartjes als je grote reeksen foto's wil maken. Nikon's Vibration Reduction technologie zorgt ervoor dat bij het gebruik van de zoom mogelijke onscherpte wordt vermeden die optreedt bij lichte handbewegingen. Standaard staat deze functie aan, maar je kunt ze uitschakelen als je bijvoorbeeld een statief gebruikt. De S630 biedt een ISO gevoeligheid tot ISO 6400. Of je die instelling vaak zult gebruiken is de vraag. De foto's vertonen bij deze gevoeligheid immers veel ruis. Met de hoge ISO waarden (ISO 3200 en 6400) kan je trouwens enkel beelden maken van 3 megapixel groot. Smile Digitale camera's krijgen steeds meer software ingebakken. De meeste toestellen kunnen gezichten herkennen en de camera automatisch de best mogelijke instellingen laten kiezen wanneer ze een of meerdere gezichten detecteren in een beeld. Inmiddels is ook de Smile-functie bij veel camera's aanwezig: als je de camera op een gezicht richt in de glimlachstand ontspant de sluiter zich automatisch. De Nikon Coolpix S630 biedt ook knipperdetectie. Omdat het natuurlijk minder mooi oogt als een persoon op een foto wel lacht, maar net op dat moment met zijn ogen knippert, maakt de camera twee foto's en kiest een beeld waarin de ogen open zijn. Conclusie De Nikon Coolpix S630 is een stijlvol en degelijk compactcameraatje dat intuïtief te bedienen is. Hij zal mensen die veel zoomvermogen verwachten van een camera zeker kunnen bekoren. De beeldkwaliteit is goed, zonder dat de Coolpix S630 echt uitblinkt op dat vlak. Bron: www.diskidee.be