Olympus brengt vier nieuwe modellen op de markt in de FE-reeks digitale camera's. Het zijn instapcamera's met een 14 megapixel sensor en vier- of vijfvoudige optische zoom.

De Olympus FE-47 is een 'richt-en-klik' camera die beschikbaar is in vier kleuren met 'Crystal Shell'-glans. Deze 14 megapixel-camera heeft een 5 x optische zoom (36-180mm) en biedt functies als digitale beeldstabilisatie, i-Auto, AF Tracking en gezichtsherkenningstechnologie, die maximaal 16 gezichten herkent. De camera beschikt ook over vier Magic Filters om je foto's creatief op te smukken: Pop Art, Sketch, Pin Hole en Fish Eye. Popart versterkt de kleuren zodat de foto's het vrolijke gevoel van de popartstijl weergeven. Fish-Eye geeft het dramatisch effect van een visooglens weer. Met Sketch worden de beelden omgezet in schetsen, zodat ze eruit zien alsof ze getekend werden door een kunstenaar. Pin Hole ten slotte geeft een beeld weer als door een speldengaatje en vermindert de helderheid rondom. De Olympus FE-47 heeft een 6,9 cm LCD-scherm en werkt met standaard AA-batterijen. De FE-5030 heeft een 5x optische groothoekzoom (26-130mm) en dubbele beeldstabilisatie. Bij de dubbele beeldstabilisatie wordt een hoge ISO-waarde gecombineerd met een mechanische beeldstabilisator met ingebouwde gyrosensor. De camera heeft ook een 'Crystal Shell'-afwerking. Het LCD-scherm is 6,9 cm groot. De camera biedt functies als AF Tracking, i-Auto modus en gezichtsherkenningstechnologie. Voor creatieve effecten beschikt de FE-5030 over vier Magic Filters: Pop Art, Fish-Eye, Sketch en Pin Hole. Olympus levert een USB-lader bij de camera. De FE-4040 en FE-4030 zijn 14 megapixel compactcamer's met een 4x optische groothoekzoom (26-105mm). De camera's hebben een 6,9 cm LCD-scherm en bieden functies als AF Tracking, i-Auto modus, Magic Filters en gezichtsherkenningstechnologie. De FE-4040 is uitgerust met dubbele beeldstabilisatie, terwijl de FE-4030 digitale beeldstabilisatie biedt. Ook bij de FE-4040 en FE-4030 levert Olympus een USB-lader. De Olympus FE-5030, FE-4040, FE-4030 en FE-47 liggen vanaf maart 2010 in de winkel. Prijzen werden niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Olympus brengt vier nieuwe modellen op de markt in de FE-reeks digitale camera's. Het zijn instapcamera's met een 14 megapixel sensor en vier- of vijfvoudige optische zoom. De Olympus FE-47 is een 'richt-en-klik' camera die beschikbaar is in vier kleuren met 'Crystal Shell'-glans. Deze 14 megapixel-camera heeft een 5 x optische zoom (36-180mm) en biedt functies als digitale beeldstabilisatie, i-Auto, AF Tracking en gezichtsherkenningstechnologie, die maximaal 16 gezichten herkent. De camera beschikt ook over vier Magic Filters om je foto's creatief op te smukken: Pop Art, Sketch, Pin Hole en Fish Eye. Popart versterkt de kleuren zodat de foto's het vrolijke gevoel van de popartstijl weergeven. Fish-Eye geeft het dramatisch effect van een visooglens weer. Met Sketch worden de beelden omgezet in schetsen, zodat ze eruit zien alsof ze getekend werden door een kunstenaar. Pin Hole ten slotte geeft een beeld weer als door een speldengaatje en vermindert de helderheid rondom. De Olympus FE-47 heeft een 6,9 cm LCD-scherm en werkt met standaard AA-batterijen. De FE-5030 heeft een 5x optische groothoekzoom (26-130mm) en dubbele beeldstabilisatie. Bij de dubbele beeldstabilisatie wordt een hoge ISO-waarde gecombineerd met een mechanische beeldstabilisator met ingebouwde gyrosensor. De camera heeft ook een 'Crystal Shell'-afwerking. Het LCD-scherm is 6,9 cm groot. De camera biedt functies als AF Tracking, i-Auto modus en gezichtsherkenningstechnologie. Voor creatieve effecten beschikt de FE-5030 over vier Magic Filters: Pop Art, Fish-Eye, Sketch en Pin Hole. Olympus levert een USB-lader bij de camera. De FE-4040 en FE-4030 zijn 14 megapixel compactcamer's met een 4x optische groothoekzoom (26-105mm). De camera's hebben een 6,9 cm LCD-scherm en bieden functies als AF Tracking, i-Auto modus, Magic Filters en gezichtsherkenningstechnologie. De FE-4040 is uitgerust met dubbele beeldstabilisatie, terwijl de FE-4030 digitale beeldstabilisatie biedt. Ook bij de FE-4040 en FE-4030 levert Olympus een USB-lader. De Olympus FE-5030, FE-4040, FE-4030 en FE-47 liggen vanaf maart 2010 in de winkel. Prijzen werden niet meegedeeld. Bron: www.diskidee.be