Yuneec, de Chinese fabrikant die zichzelf wereldleider noemt in elektrische vliegsport, heeft een uitgebreid gamma drones. Daar voegt het bedrijf nu de Breeze 4K aan toe, een drone met vier propellers die slechts 385 gram weegt en met propellerbescherming 327 x 327 x 65 mm meet (zonder bescherming zelfs maar 196 x 196 x 65 mm). Deze drone wordt geleverd met een klein plastic koffertje waarmee je hem overal veilig kunt meenemen.

In de neus van de drone zit een verticaal beweegbare camera met een 4K UHD-videoresolutie van 3.840 x 2.160 pixels en een 13MP fotoresolutie van 4.160 x 3.120 pixels. De camera wordt aangedreven door een hoogwaardige Ambarella-chipset met 3d-beeldstabilisatie en 'rolling shutter'-correctie. Je kunt ook foto's maken in raw-formaat. Video's worden bewaard op het interne flashgeheugen van 16 GB.

De videochipset kan tegelijk in 4K-video opnemen en daarnaast een 720p videostream uitsturen. Die 'live' camerabeelden kun je bekijken met de Breeze Cam-app voor iOS 8.0 en Android 4.2.2 of hoger. Je kunt de er de drone ook tot op een afstand en hoogte van 80 meter mee bedienen.

Met één druk op de knop kun je landen, om de gebruiker heen vliegen, langzaam van de gebruiker wegvliegen of in de richting van iemand anders vliegen. De automatische vliegmodi zijn Selfie, Follow Me, Orbit, Journey, Return Home. Gps- en ips-sensoren met 'optical flow' zorgen voor de nodige stabiliteit. De vliegsnelheid is softwarematig begrensd op 5 meter per seconde.

De verwisselbare 1.150 mAh accu Li-Po levert een maximale vliegtijd van twaalf minuten. Een lader wordt meegeleverd.

De Yuneec Breeze 4K is vanaf medio september verkrijgbaar en zal rond de 500 euro kosten.

Bron: www.diskidee.be

Yuneec, de Chinese fabrikant die zichzelf wereldleider noemt in elektrische vliegsport, heeft een uitgebreid gamma drones. Daar voegt het bedrijf nu de Breeze 4K aan toe, een drone met vier propellers die slechts 385 gram weegt en met propellerbescherming 327 x 327 x 65 mm meet (zonder bescherming zelfs maar 196 x 196 x 65 mm). Deze drone wordt geleverd met een klein plastic koffertje waarmee je hem overal veilig kunt meenemen.In de neus van de drone zit een verticaal beweegbare camera met een 4K UHD-videoresolutie van 3.840 x 2.160 pixels en een 13MP fotoresolutie van 4.160 x 3.120 pixels. De camera wordt aangedreven door een hoogwaardige Ambarella-chipset met 3d-beeldstabilisatie en 'rolling shutter'-correctie. Je kunt ook foto's maken in raw-formaat. Video's worden bewaard op het interne flashgeheugen van 16 GB.De videochipset kan tegelijk in 4K-video opnemen en daarnaast een 720p videostream uitsturen. Die 'live' camerabeelden kun je bekijken met de Breeze Cam-app voor iOS 8.0 en Android 4.2.2 of hoger. Je kunt de er de drone ook tot op een afstand en hoogte van 80 meter mee bedienen.Met één druk op de knop kun je landen, om de gebruiker heen vliegen, langzaam van de gebruiker wegvliegen of in de richting van iemand anders vliegen. De automatische vliegmodi zijn Selfie, Follow Me, Orbit, Journey, Return Home. Gps- en ips-sensoren met 'optical flow' zorgen voor de nodige stabiliteit. De vliegsnelheid is softwarematig begrensd op 5 meter per seconde.De verwisselbare 1.150 mAh accu Li-Po levert een maximale vliegtijd van twaalf minuten. Een lader wordt meegeleverd.De Yuneec Breeze 4K is vanaf medio september verkrijgbaar en zal rond de 500 euro kosten.Bron: www.diskidee.be