De Google Nexus 5X is de opvolger van de Nexus 5. De nieuwe smartphone heeft een 5,2 inch Full HD IPS-scherm met een pixeldichtheid van 423 ppi en In-Cell Touch-technologie die gevoeliger is voor aanrakingen en tegelijk een betere beeldkwaliteit biedt in daglicht. LCD-scherm, digitizer en touch-invoer zijn bij deze technologie geïntegreerd in één dunne glasplaat.

De Google Nexus 5X heeft een 1,8 GHz Qualcomm Snapdragon 808 SoC (system on socket), dezelfde chip die ook in de LG G4 Android-smartphone steekt. Geen toeval, want LG Electronics is ook verantwoordelijk voor de hardware van de Nexus 5X die duidelijk enkele overeenkomsten vertoont met de LG G4, hoewel er ook verschillen zijn.

Zo heeft de Nexus 5X een kleinere camera op zowel de voorzijde als achterzijde, met een resolutie van 12,3 megapixel voor de hoofdcamera en van 5 megapixel voor de chatcamera vooraan. Wel kan de Nexus 5X ook 4K video's maken. Slow-motion beelden zijn eveneens mogelijk. Een laser zorgt voor een snelle automatische scherpstelling.

De Nexus 5X heeft 2 GB werkgeheugen en naar keuze 16 of 32 GB opslagruimte. De opslagruimte kun je niet verder uitbreiden.

Aan de achterkant zit een vingerafdruksensor die je gewoon aanraakt om de Nexus 5X te ontgrendelen. De smartphone is voorzien van een usb type-c laad- en datapoort. Voordeel is dat de laadkabel er in twee richtingen inpast en dat het laden ook veel sneller gaat. Tien minuten laden volstaat voor bijna vier uur batterijduur.

De Nexus 5X draait Android 6.0, ook bekend als Marshmallow. Deze nieuwe Android-versie gebruikt de batterij efficiënter voor een langere gebruiksduur, geeft je meer controle over wat apps op jouw toestel mogen doen, verbetert de werking van de slimme assistent Google Now, vereenvoudigt het uitwisselen van informatie tussen apps via knippen, kopiëren en plakken, en versnelt het web door een slimmere caching van de Chrome-browser.

De Nexus 5X weegt 136 gram, 4 gram méér dan zijn voorganger de Nexus 5. Omwille van zijn iets grotere scherm is hij ook wat breder en langer dan zijn voorganger (147 x 72,6 mm), maar mede door het In-Cell Touch scherm is hij wel dunner (7,9 mm tegenover 8,59 mm).

De Nexus 5X zal in de Benelux beschikbaar zijn in de kleuren Carbon en Quartz. De exacte beschikbaarheidsdatum en prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

De Google Nexus 5X is de opvolger van de Nexus 5. De nieuwe smartphone heeft een 5,2 inch Full HD IPS-scherm met een pixeldichtheid van 423 ppi en In-Cell Touch-technologie die gevoeliger is voor aanrakingen en tegelijk een betere beeldkwaliteit biedt in daglicht. LCD-scherm, digitizer en touch-invoer zijn bij deze technologie geïntegreerd in één dunne glasplaat.De Google Nexus 5X heeft een 1,8 GHz Qualcomm Snapdragon 808 SoC (system on socket), dezelfde chip die ook in de LG G4 Android-smartphone steekt. Geen toeval, want LG Electronics is ook verantwoordelijk voor de hardware van de Nexus 5X die duidelijk enkele overeenkomsten vertoont met de LG G4, hoewel er ook verschillen zijn.Zo heeft de Nexus 5X een kleinere camera op zowel de voorzijde als achterzijde, met een resolutie van 12,3 megapixel voor de hoofdcamera en van 5 megapixel voor de chatcamera vooraan. Wel kan de Nexus 5X ook 4K video's maken. Slow-motion beelden zijn eveneens mogelijk. Een laser zorgt voor een snelle automatische scherpstelling.De Nexus 5X heeft 2 GB werkgeheugen en naar keuze 16 of 32 GB opslagruimte. De opslagruimte kun je niet verder uitbreiden.Aan de achterkant zit een vingerafdruksensor die je gewoon aanraakt om de Nexus 5X te ontgrendelen. De smartphone is voorzien van een usb type-c laad- en datapoort. Voordeel is dat de laadkabel er in twee richtingen inpast en dat het laden ook veel sneller gaat. Tien minuten laden volstaat voor bijna vier uur batterijduur.De Nexus 5X draait Android 6.0, ook bekend als Marshmallow. Deze nieuwe Android-versie gebruikt de batterij efficiënter voor een langere gebruiksduur, geeft je meer controle over wat apps op jouw toestel mogen doen, verbetert de werking van de slimme assistent Google Now, vereenvoudigt het uitwisselen van informatie tussen apps via knippen, kopiëren en plakken, en versnelt het web door een slimmere caching van de Chrome-browser.De Nexus 5X weegt 136 gram, 4 gram méér dan zijn voorganger de Nexus 5. Omwille van zijn iets grotere scherm is hij ook wat breder en langer dan zijn voorganger (147 x 72,6 mm), maar mede door het In-Cell Touch scherm is hij wel dunner (7,9 mm tegenover 8,59 mm).De Nexus 5X zal in de Benelux beschikbaar zijn in de kleuren Carbon en Quartz. De exacte beschikbaarheidsdatum en prijzen zijn nog niet bekend.Bron: www.diskidee.be