Een computermuis lijkt een simpel ding, toch blijven muizenfabrikanten innoveren. Zo ontwikkelde Microsoft een plooibare muis die heel draagbaar is, maar die toch goed in de hand zou moeten liggen. Wij deden de test.

Microsoft introduceert enkele nieuwe muizen, waaronder eentje met een nieuwe tractietechnologie die beter zou moeten werken dan optische muizen en lasermuizen. Die BlueTrack-muis hebben we nog niet binnen voor een test, maar een andere nieuwe muis, de Arc mouse, konden we al wel aan de tand voelen. Die gebruikt nog "gewone" lasertechnologie voor zijn positiebepaling.

Design De nieuwe Microsoft Arc mouse is plooibaar. Opengeplooid is de Arc mouse ongeveer even lang als een gewone desktopmuis, maar wel iets smaller en ook iets lichter. Dichtgeplooid is ze zo compact als de doorsnee mobiele muis, zodat je ze heel gemakkelijk kunt meenemen. Een zakje met magnetische sluiting wordt trouwens standaard meegeleverd. De Arc mouse is afgewerkt in koolzwarte, matte kunststof. Het rolwiel is zilverkleurig. Dat geldt ook voor de onderkant, waar zich het batterijcompartiment bevindt (voor twee AAA-batterijen) en ook de uitsparing voor het piepkleine 2,4 GHz USB-zendertje. Dat zendertje is zo klein dat je het permanent in een usb-poort van je laptop kunt laten steken. Maar het past ook veilig in de dichtgeklapte muis.Een piepklein ledje onder het rolwiel geeft de batterijstand aan: groen voor ok en rood als de batterijen moeten worden vervangen.

Bellen De muis functioneert nog tot op bijna tien meter afstand van de USB-zender. We stelden ook geen storingen vast indien er zich andere draadloze apparatuur in de buurt bevond (WiFi, een tweede 2,4 GHz muis). De muis ligt beter in de hand dan de doorsnee mobiele muis, maar niet zo goed als een (goede) desktopmuis. Vooral het lagere gewicht speelde ons soms parten. Al met al konden we er toch goed mee werken. Door haar symmetrische vorm kun je ze ook linkshandig gebruiken, maar dan zit de terugknop aan de "verkeerde" kant.

Conclusie Ben je op zoek naar een muis die je overal mee naar toe kunt nemen en die toch goed in de hand ligt en goed werkt, dan is de Microsoft Arc mouse zeker het overwegen waard. Ze ziet er nog goed uit ook. Dit kleinood kost officieel 60 euro, wat we aan de dure kant vinden. Deze muis werkt zowel op pc's als op Mac's.

Bron: www.diskidee.be

Een computermuis lijkt een simpel ding, toch blijven muizenfabrikanten innoveren. Zo ontwikkelde Microsoft een plooibare muis die heel draagbaar is, maar die toch goed in de hand zou moeten liggen. Wij deden de test. Microsoft introduceert enkele nieuwe muizen, waaronder eentje met een nieuwe tractietechnologie die beter zou moeten werken dan optische muizen en lasermuizen. Die BlueTrack-muis hebben we nog niet binnen voor een test, maar een andere nieuwe muis, de Arc mouse, konden we al wel aan de tand voelen. Die gebruikt nog "gewone" lasertechnologie voor zijn positiebepaling. Design De nieuwe Microsoft Arc mouse is plooibaar. Opengeplooid is de Arc mouse ongeveer even lang als een gewone desktopmuis, maar wel iets smaller en ook iets lichter. Dichtgeplooid is ze zo compact als de doorsnee mobiele muis, zodat je ze heel gemakkelijk kunt meenemen. Een zakje met magnetische sluiting wordt trouwens standaard meegeleverd. De Arc mouse is afgewerkt in koolzwarte, matte kunststof. Het rolwiel is zilverkleurig. Dat geldt ook voor de onderkant, waar zich het batterijcompartiment bevindt (voor twee AAA-batterijen) en ook de uitsparing voor het piepkleine 2,4 GHz USB-zendertje. Dat zendertje is zo klein dat je het permanent in een usb-poort van je laptop kunt laten steken. Maar het past ook veilig in de dichtgeklapte muis.Een piepklein ledje onder het rolwiel geeft de batterijstand aan: groen voor ok en rood als de batterijen moeten worden vervangen. Bellen De muis functioneert nog tot op bijna tien meter afstand van de USB-zender. We stelden ook geen storingen vast indien er zich andere draadloze apparatuur in de buurt bevond (WiFi, een tweede 2,4 GHz muis). De muis ligt beter in de hand dan de doorsnee mobiele muis, maar niet zo goed als een (goede) desktopmuis. Vooral het lagere gewicht speelde ons soms parten. Al met al konden we er toch goed mee werken. Door haar symmetrische vorm kun je ze ook linkshandig gebruiken, maar dan zit de terugknop aan de "verkeerde" kant. Conclusie Ben je op zoek naar een muis die je overal mee naar toe kunt nemen en die toch goed in de hand ligt en goed werkt, dan is de Microsoft Arc mouse zeker het overwegen waard. Ze ziet er nog goed uit ook. Dit kleinood kost officieel 60 euro, wat we aan de dure kant vinden. Deze muis werkt zowel op pc's als op Mac's. Bron: www.diskidee.be