DECT-telefoonspecialist pakt uit met Android-smartphones

Gigaset ME Smartphone Range © Gigaset

Gigaset, Europees marktleider in DECT-telefonie, introduceert zijn eerste zelf ontwikkelde smartphonelijn. Het gamma bestaat uit drie modellen met Android 5.1.1 als besturingssysteem: ME, ME Pure en ME Pro.

Het ontwerp van de nieuwe Android-smartphones gebeurde volgens Gigaset in Duitsland, maar de apparaten worden wel (zoals bijna alle smartphones) in China gefabriceerd. De toestellen zijn allemaal vooraan én achteraan afgewerkt met krasbestendig Corning Gorilla Glass 3. De smartphones hebben ook een zogenaamd “holeless” ontwerp, dus zonder gaten, waardoor het lichtgewicht, roestvrij stalen frame bescherming biedt tegen vocht en stof. Het geluid van de ingebouwde luidspreker wordt keramisch overgedragen. Opvallend is wel dat het design ons sterk doet denken aan dat van recente Apple iPhone’s… benieuwd of daar geen hommeles van komt.

Alle modellen hebben een 8 megapixel chatcamera op de voorkant met een groothoeklens van 120 graden. De lens is beschermd met stevig en krasvrij safierglas. Het instapmodel ME Pure heeft op de achterkant een autofocuscamera van 13 megapixel. Bij de ME heeft de achtercamera een resolutie van 16 megapixel. De ME Pro heeft een achtercamera van 20 megapixel.

De twee duurdere modellen hebben een speciale tweekleurige flitser voor warmere kleuren. De “Focus Later”-functie van de Gigaset ME-serie is geïnspireerd op de professionele SLR-technologie. De functie stelt gebruikers in staat te focussen op een gedeelte van een afbeelding, zelfs nadat de foto is genomen.

Gigaset besteedde naar eigen zeggen ook veel aandacht aan de geluidskwaliteit. Alle Gigaset-modellen hebben een hoogstaande hifi-chipset met Dirac HD Sound en CSR AptX Bluetooth-codec voor draadloze muziekoverdracht in cd-kwaliteit. Bovendien ondersteunen de Gigaset ME-series hoogwaardige audioformaten zoals flac, wav en ape. Twee ingebouwde microfoons leveren hd-spraakkwaliteit (op voorwaarde dat je provider dit ondersteunt), zelfs in rumoerige omgevingen. De meegeleverde oortjes hebben een platte kabel die minder gemakkelijk in de war raakt.

Ook aan de beveiliging is gedacht. Zo hebben de drie modellen een vingerafdruksensor op de achterkant en worden ze geleverd met Avira antivirus. De drie smartphones hebben een infraroodzender zodat je ze ook als afstandsbediening kunt gebruiken. De meegeleverde app daarvoor herkent volgens de fabrikant 95 procent van alle apparaten zoals tv’s en receivers.

Deze smartphones hebben de gebruikelijke sensoren, waaronder gps, stappenteller en hartslagmonitor. Nieuw is de geïntegreerde uv-sensor die schadelijke ultraviolette straling meet. Deze smartphones bieden plaats aan twee nanosimkaarten.

De Gigaset ME Pure heeft een 64-bit Qualcomm Snapdrago 615 SoC met 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte. De ME en ME Pro hebben een snellere Snapdragon 810 SoC met 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte. De opslagruimte kan met maximaal 128 GB worden uitgebreid via een microSD-geheugenkaartje.

De ME Pro heeft een 5,5 inch 403 ppi scherm en weegt 195 gram. De Me en Me Pure hebben een 5 inch scherm met 443 ppi pixeldichtheid. De Me Pure weegt 140 gram, terwijl de Me 160 gram weegt.

De usb-poort is van het nieuwere type C met symmetrische aansluiting, zodat de laadkabel in elke richting in de poort past. Via dit nieuwe type usb-poort laadt de batterij ook tweemaal sneller op. Volgens Gigaset gaat die batterij zomaar eventjes 24 uur mee tijdens bellen of 34 uur tijdens het beluisteren van muziek. Tests zullen moeten uitwijzen of deze vrij hoge cijfers kloppen.

Prijzen zijn 349 euro voor het startmodel Gigaset ME Pure, 469 euro voor het standaardmodel Gigaset ME en 549 euro voor het premium model Gigaset ME Pro. De smartphones komen “deze herfst” bij ons op de markt.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content