De Omen X desktop-pc van HP kun je zelf naar eigen smaak inrichten. Hij is verkrijgbaar met maximaal twee Nvidia GeForce GTX 1080 videokaarten en 6de generatie Intel Core i7 processoren met overclocking-mogelijkheden.

De GTX 1080 gpu is krachtig genoeg om huidige en toekomstige Virtual Reality (VR)-toepassingen te draaien. Ook 4K video behoort tot de mogelijkheden, zelfs bij veeleisende 3D-games.

Uiteraard kan een dergelijke snelle pc snel heel warm worden. Daarom voorziet HP een geavanceerd systeem voor het beheersen van de warmte. Het koelsysteem houdt verschillende 'hete' componenten van elkaar gescheiden via een zogenaamd tri-chamber-ontwerp.

In elk compartiment kan de temperatuur apart geregeld worden. De kast kan maximaal drie 120 mm waterkoelradiatoren bevatten. Deze stoten hun warmte aan de bovenkant van de kast uit via extra ventilatoren.

Om de ventilatie te verbeteren is het daarnaast mogelijk om een stand te plaatsen die de computerkast van de grond tilt, zodat koude lucht naar binnen kan. De ingebouwde led-verlichting kun je aanpassen, zowel inzake kleur als helderheid.

Er zijn geen sleutels nodig om de computerkast te openen. Mocht er toch gereedschap nodig zijn, dan vindt men in de case een toolkit waarmee hardware upgrades mogelijk zijn.

De HP OMEN X desktop-pc is naar verwachting in september beschikbaar voor 2.299 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Omen X desktop-pc van HP kun je zelf naar eigen smaak inrichten. Hij is verkrijgbaar met maximaal twee Nvidia GeForce GTX 1080 videokaarten en 6de generatie Intel Core i7 processoren met overclocking-mogelijkheden.De GTX 1080 gpu is krachtig genoeg om huidige en toekomstige Virtual Reality (VR)-toepassingen te draaien. Ook 4K video behoort tot de mogelijkheden, zelfs bij veeleisende 3D-games.Uiteraard kan een dergelijke snelle pc snel heel warm worden. Daarom voorziet HP een geavanceerd systeem voor het beheersen van de warmte. Het koelsysteem houdt verschillende 'hete' componenten van elkaar gescheiden via een zogenaamd tri-chamber-ontwerp.In elk compartiment kan de temperatuur apart geregeld worden. De kast kan maximaal drie 120 mm waterkoelradiatoren bevatten. Deze stoten hun warmte aan de bovenkant van de kast uit via extra ventilatoren.Om de ventilatie te verbeteren is het daarnaast mogelijk om een stand te plaatsen die de computerkast van de grond tilt, zodat koude lucht naar binnen kan. De ingebouwde led-verlichting kun je aanpassen, zowel inzake kleur als helderheid.Er zijn geen sleutels nodig om de computerkast te openen. Mocht er toch gereedschap nodig zijn, dan vindt men in de case een toolkit waarmee hardware upgrades mogelijk zijn.De HP OMEN X desktop-pc is naar verwachting in september beschikbaar voor 2.299 euro.Bron: www.diskidee.be