Dell werkte samen met Google voor het ontwikkelen van de Chomebook 13, een laptop voor zakelijk gebruik. Voor de behuizing gebruikte Dell hoogwaardige materialen: de cover is vervaardigd van geweven carbon, de polssteun van een magnesiumlegering en de basis van aluminium.

De Chromebook 13 is uitgerust met een 13,3-inch Full HD IPS-scherm. De notebook is leverbaar met touchscreen en tevens in een non-touch anti-glare versie. Het toetsenbord is voorzien van achtergrondverlichting. Met touchscherm weegt de laptop 1,62 kg, met een non-touch scherm 1,47 kg.

Er is keuze uit Intel Celeron-, Core i3- en i5-processoren en van 2 tot 8 GB aan systeemgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt naar keuze 16 GB of 32 GB. Het systeem draait op het Chrome OS besturingssysteem en Google geeft Chromebook-gebruikers een Google Drive-account met 1 TB opslagcapaciteit.

Verder heeft de Chromebook 13 een 720p HD-webcam, twee USB 3.0-aansluitingen, een HDMI-poort en een microSD-kaartsleuf. De autonomie bedraagt circa 12 uur op een volledig opgeladen batterij.

Dell biedt bedrijven bij de Chromebook 13 diverse oplossingen voor ICT-beheer, beveiliging en desktopvirtualisatie, zoals Dell KACE, SonicWALL and Wyse vWorkspace.

De Dell Chromebook 13 laptop zal vanaf 1 oktober te koop zijn. De adviesprijzen in euro werden nog niet meegedeeld. In de V.S. starten de prijzen vanaf 399 dollar.

Bron: www.diskidee.be

Dell werkte samen met Google voor het ontwikkelen van de Chomebook 13, een laptop voor zakelijk gebruik. Voor de behuizing gebruikte Dell hoogwaardige materialen: de cover is vervaardigd van geweven carbon, de polssteun van een magnesiumlegering en de basis van aluminium.De Chromebook 13 is uitgerust met een 13,3-inch Full HD IPS-scherm. De notebook is leverbaar met touchscreen en tevens in een non-touch anti-glare versie. Het toetsenbord is voorzien van achtergrondverlichting. Met touchscherm weegt de laptop 1,62 kg, met een non-touch scherm 1,47 kg.Er is keuze uit Intel Celeron-, Core i3- en i5-processoren en van 2 tot 8 GB aan systeemgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt naar keuze 16 GB of 32 GB. Het systeem draait op het Chrome OS besturingssysteem en Google geeft Chromebook-gebruikers een Google Drive-account met 1 TB opslagcapaciteit.Verder heeft de Chromebook 13 een 720p HD-webcam, twee USB 3.0-aansluitingen, een HDMI-poort en een microSD-kaartsleuf. De autonomie bedraagt circa 12 uur op een volledig opgeladen batterij.Dell biedt bedrijven bij de Chromebook 13 diverse oplossingen voor ICT-beheer, beveiliging en desktopvirtualisatie, zoals Dell KACE, SonicWALL and Wyse vWorkspace.De Dell Chromebook 13 laptop zal vanaf 1 oktober te koop zijn. De adviesprijzen in euro werden nog niet meegedeeld. In de V.S. starten de prijzen vanaf 399 dollar.Bron: www.diskidee.be