Wave 2 is de volgende generatie van de snellere wifi-standaard IEEE 802.11ac die tot acht gelijktijdige datastromen in twee wifi-frequenties verwerkt. De nieuwe Nighthawk X4S AC2600 (D7800) modemrouter van Netgear ondersteunt dit als een van de eersten op de markt, weliswaar tot tweemaal vier gelijktijdige "streams".

Bij 802.11ac Wave 2 verbetert Multi-User MIMO (Multiple input/output) de capaciteit van het draadloze netwerk zonder dat er aan de clientzijde nieuwe hardware nodig is. De router verdeelt de datastromen optimaal en parallel over de aangesloten apparaten en houdt rekening met het aantal "streams" dat elk clientapparaat kan verwerken.

Dit betekent wel dat de router meer dataverwerking moet doen en dus over een krachtigere processor moet beschikken. De Quadstream Wave 2 Nighthawk X4S AC2600 heeft daarom een 1,4 GHz dual-core cpu aan boord.

De maximale doorvoersnelheid van deze modemrouter is 800 + 1733 Mbit/s ofwel 2,53 Gbit/s gecombineerd op beide wifi-frequenties. Vier externe antennes zorgen dankzij Beamforming+-technologie, waarbij het draadloze signaal expliciet gericht wordt op de aangesloten clients, voor een grotere wifi-dekking en minder dode punten in het draadloze bereik.

Dankzij Dynamic QoS (Quality of Service) levert de router de beste netwerkverbinding voor elk type netwerkverkeer.

De Nighthawk X4S heeft vier Gigabit Ethernet LAN poorten, twee usb 3.0-poorten en één eSata-aansluiting. De ingebouwde modem is compatibel met ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL en VDSL2.

De Netgear Nighthawk XS4 modemrouter kost 289,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Wave 2 is de volgende generatie van de snellere wifi-standaard IEEE 802.11ac die tot acht gelijktijdige datastromen in twee wifi-frequenties verwerkt. De nieuwe Nighthawk X4S AC2600 (D7800) modemrouter van Netgear ondersteunt dit als een van de eersten op de markt, weliswaar tot tweemaal vier gelijktijdige "streams".Bij 802.11ac Wave 2 verbetert Multi-User MIMO (Multiple input/output) de capaciteit van het draadloze netwerk zonder dat er aan de clientzijde nieuwe hardware nodig is. De router verdeelt de datastromen optimaal en parallel over de aangesloten apparaten en houdt rekening met het aantal "streams" dat elk clientapparaat kan verwerken.Dit betekent wel dat de router meer dataverwerking moet doen en dus over een krachtigere processor moet beschikken. De Quadstream Wave 2 Nighthawk X4S AC2600 heeft daarom een 1,4 GHz dual-core cpu aan boord.De maximale doorvoersnelheid van deze modemrouter is 800 + 1733 Mbit/s ofwel 2,53 Gbit/s gecombineerd op beide wifi-frequenties. Vier externe antennes zorgen dankzij Beamforming+-technologie, waarbij het draadloze signaal expliciet gericht wordt op de aangesloten clients, voor een grotere wifi-dekking en minder dode punten in het draadloze bereik.Dankzij Dynamic QoS (Quality of Service) levert de router de beste netwerkverbinding voor elk type netwerkverkeer.De Nighthawk X4S heeft vier Gigabit Ethernet LAN poorten, twee usb 3.0-poorten en één eSata-aansluiting. De ingebouwde modem is compatibel met ADSL, ADSL2, ADSL2+, VDSL en VDSL2.De Netgear Nighthawk XS4 modemrouter kost 289,99 euro.Bron: www.diskidee.be