USB Type-C is een nieuwe mini-interface die zowel data als stroom tussen verschillende apparaten uitwisselt. De meeste mobieltjes hebben nu nog een Type-B aansluiting, maar er zullen steeds meer apparaten met Type-C opduiken. Die aansluiting kan hogere doorvoersnelheden aan en ondersteunt ook hogere voltages en ampères, zodat hij zelfs geschikt is voor het laden van laptops.

Het laden kan in twee richtingen gebeuren: een randapparaat kan via een Type-C usb-kabel indien van toepassing ook een host-apparaat laden. Daarnaast kun je één en dezelfde usb-c verbinding gebruiken voor video-, printer-, audio- en netwerkverbindingen.

Sandberg speelt daar op in met een gamma type-c uitbreidingen waarmee je één connector kunt gebruiken om je volledige thuiskantoor aan te sluiten en op te laden. Google Chromebook Pixel en Apple New Macbook zijn trouwens de eerste twee computers op de markt die USB-C gebruiken, maar er zullen er snel andere volgen.

De Sandberng USB-C Dock HDMI+VGA+LAN+USB+SD laat je toe om via usb-c een extra hdmi- of vga-monitor aan te sluiten. Deze dock heeft daarnaast nog een lan- en twee usb 3.0-poorten en een ingebouwde sd-geheugenkaartlezer. Een doorlusconnector laat je verder toe om usb-c apparaten op te laden of van stroom te voorzien. De adviesprijs voor deze dock is 130,99 euro.

De USB-C Mini Dock HDMI+USB heeft een usb 3.0- en hdmi-poort en kost 84,99 euro. Je kunt ook opteren voor de USB-C Dock VGA+USB die evenveel kost. De USB-C to 3 x USB 3.0 Converter geeft je zoals de naam al aangeeft drie extra usb 3.0-poorten en kost 39 euro. Een goedkopere versie met één usb 3.0-poort kost 16,99 euro.

Sandberg verkoopt verder nog verschillende conversiekabels, bijvoorbeeld USB-C to Apple Lightning, of naar Fast Ethernet, of naar usb 3.0 of naar micro usb die tussen de 7 en 40 euro kosten.

Bron: www.diskidee.be

USB Type-C is een nieuwe mini-interface die zowel data als stroom tussen verschillende apparaten uitwisselt. De meeste mobieltjes hebben nu nog een Type-B aansluiting, maar er zullen steeds meer apparaten met Type-C opduiken. Die aansluiting kan hogere doorvoersnelheden aan en ondersteunt ook hogere voltages en ampères, zodat hij zelfs geschikt is voor het laden van laptops.Het laden kan in twee richtingen gebeuren: een randapparaat kan via een Type-C usb-kabel indien van toepassing ook een host-apparaat laden. Daarnaast kun je één en dezelfde usb-c verbinding gebruiken voor video-, printer-, audio- en netwerkverbindingen.Sandberg speelt daar op in met een gamma type-c uitbreidingen waarmee je één connector kunt gebruiken om je volledige thuiskantoor aan te sluiten en op te laden. Google Chromebook Pixel en Apple New Macbook zijn trouwens de eerste twee computers op de markt die USB-C gebruiken, maar er zullen er snel andere volgen.De Sandberng USB-C Dock HDMI+VGA+LAN+USB+SD laat je toe om via usb-c een extra hdmi- of vga-monitor aan te sluiten. Deze dock heeft daarnaast nog een lan- en twee usb 3.0-poorten en een ingebouwde sd-geheugenkaartlezer. Een doorlusconnector laat je verder toe om usb-c apparaten op te laden of van stroom te voorzien. De adviesprijs voor deze dock is 130,99 euro.De USB-C Mini Dock HDMI+USB heeft een usb 3.0- en hdmi-poort en kost 84,99 euro. Je kunt ook opteren voor de USB-C Dock VGA+USB die evenveel kost. De USB-C to 3 x USB 3.0 Converter geeft je zoals de naam al aangeeft drie extra usb 3.0-poorten en kost 39 euro. Een goedkopere versie met één usb 3.0-poort kost 16,99 euro.Sandberg verkoopt verder nog verschillende conversiekabels, bijvoorbeeld USB-C to Apple Lightning, of naar Fast Ethernet, of naar usb 3.0 of naar micro usb die tussen de 7 en 40 euro kosten. Bron: www.diskidee.be