Philips introduceert zoommicrofoons samen met een nieuw gamma digitale dictafoons. De producten zijn bedoeld voor auteurs, journalisten en studenten. Wij bekeken de Reporter Set.

Philips gebruikt de Voice Tracer LFH0885 dictafoon als basis voor de Reporter Set. Deze set omvat een afstandsbediening, een zoommicrofoon en stereo-oortjes. De LFH0885 is een zeer compact toestelletje. Het is 10,7 cm lang, 3,9 cm breed en 1,8 cm dik. Op de voorzijde is een duidelijk monochroom scherm voorzien.

Zoommicrofoons Dankzij zoommicrofoons kan je individuele sprekers opnemen in grotere omgevingen, zoals aula's en vergaderzalen. De zoommicrofoon berekent geluidsinformatie van links en rechts. Het resultaat is een centrale opnamestroom die moet zorgen voor kwalitatief betere opnamen. Dankzij Timer Recording kan je opnamen plannen. PCM Voice and Music Recording levert opnamen in cd-kwaliteit. Dankzij de Append and Owerwrite Mode kunnen bestaande opnamen snel en eenvoudig overschreven of uitgebreid worden. Koppel daaraan een index-markering en je hebt een eenvoudig systeem om belangrijke momenten in je opnamen te beheren en later terug te vinden. Je kan de dictafoon zelfs als 'agenda' gebruiken. Je kan namelijk instellen dat je een gesproken boodschap krijgt op een bepaald tijdstip.

Opnemen De Visual Record Level Indicator geeft je de mogelijkheid om je opnamen te verbeteren, zodat je achteraf niet moet vaststellen dat je opnamen niet goed zijn. De opnamen worden opgeslagen in het bekende mp3-formaat. Vier gigabyte opslag biedt je ongeveer 573 uur opnamecapaciteit. In het geval dat je je verveelt, kan je luisteren naar de ingebouwde FM-radio of naar muziek. De LFH 0885 kan immers mp3- en wma-bestanden afspelen.

Conclusie De Reporter Set is erg aan te bevelen voor journalisten. De meegeleverde accessoires zijn een echte meerwaarde voor de LFH0885 zelf. Er zijn verschillende sets beschikbaar, zodat voor iedereen wel een gepaste dicteeroplossing te vinden is. De bediening is zeer intuïtief en tijdens dode momenten kan de dictafoon dienst doen als mp3-speler of radio.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Philips introduceert zoommicrofoons samen met een nieuw gamma digitale dictafoons. De producten zijn bedoeld voor auteurs, journalisten en studenten. Wij bekeken de Reporter Set. Philips gebruikt de Voice Tracer LFH0885 dictafoon als basis voor de Reporter Set. Deze set omvat een afstandsbediening, een zoommicrofoon en stereo-oortjes. De LFH0885 is een zeer compact toestelletje. Het is 10,7 cm lang, 3,9 cm breed en 1,8 cm dik. Op de voorzijde is een duidelijk monochroom scherm voorzien. Zoommicrofoons Dankzij zoommicrofoons kan je individuele sprekers opnemen in grotere omgevingen, zoals aula's en vergaderzalen. De zoommicrofoon berekent geluidsinformatie van links en rechts. Het resultaat is een centrale opnamestroom die moet zorgen voor kwalitatief betere opnamen. Dankzij Timer Recording kan je opnamen plannen. PCM Voice and Music Recording levert opnamen in cd-kwaliteit. Dankzij de Append and Owerwrite Mode kunnen bestaande opnamen snel en eenvoudig overschreven of uitgebreid worden. Koppel daaraan een index-markering en je hebt een eenvoudig systeem om belangrijke momenten in je opnamen te beheren en later terug te vinden. Je kan de dictafoon zelfs als 'agenda' gebruiken. Je kan namelijk instellen dat je een gesproken boodschap krijgt op een bepaald tijdstip. Opnemen De Visual Record Level Indicator geeft je de mogelijkheid om je opnamen te verbeteren, zodat je achteraf niet moet vaststellen dat je opnamen niet goed zijn. De opnamen worden opgeslagen in het bekende mp3-formaat. Vier gigabyte opslag biedt je ongeveer 573 uur opnamecapaciteit. In het geval dat je je verveelt, kan je luisteren naar de ingebouwde FM-radio of naar muziek. De LFH 0885 kan immers mp3- en wma-bestanden afspelen. Conclusie De Reporter Set is erg aan te bevelen voor journalisten. De meegeleverde accessoires zijn een echte meerwaarde voor de LFH0885 zelf. Er zijn verschillende sets beschikbaar, zodat voor iedereen wel een gepaste dicteeroplossing te vinden is. De bediening is zeer intuïtief en tijdens dode momenten kan de dictafoon dienst doen als mp3-speler of radio. Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be