Wacom presenteert de Inkling, een digitale pen waarmee je op elk soort papier kan schetsen en de schets nadien kan importeren in een grafisch programma voor verdere bewerking.

Wacom richt zich met de Inkling schetspen tot creatievelingen die liever met een pen op papier schetsen dan op een beeldscherm. Met de Inkling pen is het niet meer nodig de schets in te scannen, omdat de digitale schetspen elke streep die je tekent elektronisch opslaat.

De pen werkt samen met een ontvanger die je aan een zijkant van het papier kan bevestigen. Je kan vervolgens de schets voor verdere bewerking als raster- of vectorafbeelding importeren in het door jou gekozen grafische programma. Je kan ook met een klik op de knop aparte lagen aanmaken die bijvoorbeeld de schets en de uiteindelijke tekening van elkaar scheiden. Deze lagen kan je na het importeren dan weer opvragen.

De Inkling pen is ook drukgevoelig en onthoudt zo niet alleen de lijnen, maar ook de druk die je met de pen hebt uitgeoefend. De digitale schetspen van Wacom kan overweg met papier met een maximale grootte van een A4 (21 x 29,7 cm). De schetsen kan je importeren in Adobe Photoshop of Illustrator (CS3+), Autodesk SketchBook Pro of SketchBook Designer (2011+).

Zowel de Inkling-pen als de Inkling-ontvanger hebben oplaadbare batterijen en kunnen worden opgeladen via usb terwijl ze in het laad-etui zitten. De Wacom Inkling is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een adviesprijs van 169 euro.

Bron: www.diskidee.be

Wacom presenteert de Inkling, een digitale pen waarmee je op elk soort papier kan schetsen en de schets nadien kan importeren in een grafisch programma voor verdere bewerking. Wacom richt zich met de Inkling schetspen tot creatievelingen die liever met een pen op papier schetsen dan op een beeldscherm. Met de Inkling pen is het niet meer nodig de schets in te scannen, omdat de digitale schetspen elke streep die je tekent elektronisch opslaat. De pen werkt samen met een ontvanger die je aan een zijkant van het papier kan bevestigen. Je kan vervolgens de schets voor verdere bewerking als raster- of vectorafbeelding importeren in het door jou gekozen grafische programma. Je kan ook met een klik op de knop aparte lagen aanmaken die bijvoorbeeld de schets en de uiteindelijke tekening van elkaar scheiden. Deze lagen kan je na het importeren dan weer opvragen. De Inkling pen is ook drukgevoelig en onthoudt zo niet alleen de lijnen, maar ook de druk die je met de pen hebt uitgeoefend. De digitale schetspen van Wacom kan overweg met papier met een maximale grootte van een A4 (21 x 29,7 cm). De schetsen kan je importeren in Adobe Photoshop of Illustrator (CS3+), Autodesk SketchBook Pro of SketchBook Designer (2011+). Zowel de Inkling-pen als de Inkling-ontvanger hebben oplaadbare batterijen en kunnen worden opgeladen via usb terwijl ze in het laad-etui zitten. De Wacom Inkling is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een adviesprijs van 169 euro. Bron: www.diskidee.be