Om schoolkinderen in Afrika in staat te stellen ook na zonsondergang te lezen en hun huiswerk te maken ontwierp Philips een oplaadbare LED-leeslamp.

De nieuwe 'My reading light' werd ontwikkeld door Philips Research Sjanghai. De lamp produceert licht op basis van LED (light emitting diode)-technologie en de batterij is oplaadbaar met zonne-energie. Het licht van de My reading light wordt gelijkmatig verdeeld over een gepatenteerde, krasvrij gecoate plaat perspex. De LED-leeslamp heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die volgens de fabrikant 3,5 tot 9 uur licht levert, afhankelijk van het gekozen verlichtingsniveau. De gebruiker kan kiezen uit drie dimstanden: hoog, midden, laag. De 270 mAh lithium-polymeeraccu kan ongeveer 500 keer opgeladen worden, volgens Philips. De My reading light is erg licht en de gebruiker kan de leeslamp boven de pagina van een boek houden. De oplossing is onderdeel van Philips' engagement om duurzame verlichtingsoplossingen te ontwikkelen voor Afrika in samenwerking met de Nederlandse overheid. Het Sustainable Energy Solutions for Africa (SESA) project is erop gericht voor het jaar 2015 tien miljoen mensen in tien Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara te voorzien van betaalbare en duurzame energiediensten. Op dit moment leven naar schatting 500 miljoen Afrikanen zonder elektriciteit. De My reading light moet helpen de onderwijssector in Afrika te versterken en een nieuwe generatie schoolkinderen in staat stellen na zonsondergang verder te gaan met hun huiswerk.

Bron: www.diskidee.be

Om schoolkinderen in Afrika in staat te stellen ook na zonsondergang te lezen en hun huiswerk te maken ontwierp Philips een oplaadbare LED-leeslamp. De nieuwe 'My reading light' werd ontwikkeld door Philips Research Sjanghai. De lamp produceert licht op basis van LED (light emitting diode)-technologie en de batterij is oplaadbaar met zonne-energie. Het licht van de My reading light wordt gelijkmatig verdeeld over een gepatenteerde, krasvrij gecoate plaat perspex. De LED-leeslamp heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die volgens de fabrikant 3,5 tot 9 uur licht levert, afhankelijk van het gekozen verlichtingsniveau. De gebruiker kan kiezen uit drie dimstanden: hoog, midden, laag. De 270 mAh lithium-polymeeraccu kan ongeveer 500 keer opgeladen worden, volgens Philips. De My reading light is erg licht en de gebruiker kan de leeslamp boven de pagina van een boek houden. De oplossing is onderdeel van Philips' engagement om duurzame verlichtingsoplossingen te ontwikkelen voor Afrika in samenwerking met de Nederlandse overheid. Het Sustainable Energy Solutions for Africa (SESA) project is erop gericht voor het jaar 2015 tien miljoen mensen in tien Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara te voorzien van betaalbare en duurzame energiediensten. Op dit moment leven naar schatting 500 miljoen Afrikanen zonder elektriciteit. De My reading light moet helpen de onderwijssector in Afrika te versterken en een nieuwe generatie schoolkinderen in staat stellen na zonsondergang verder te gaan met hun huiswerk. Bron: www.diskidee.be