Asus kondigt drie tablets aan met Android 3.0. Twee hebben een toetsenbord en eentje is een compacter toestel dat tussen een tablet en smartphone inzit.

Twee van de nieuwe Android 'Honeycomb' tablets van Asus hebben een optioneel of uitschuifbaar toetsenbord. Het derde Asus-tablet zit qua formaat tussen een tablet en een smartphone in, want je kunt er ook mee telefoneren.

De 10,1-inch Eee Pad Transformer heeft een IPS aanraakscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een Nvidia Tegra 2 processor. Het optionele docking station heeft een qwerty-toetsenbord waarop je het tablet vastklikt. Dan heb je eigenlijk een volwaardige netbook. Het docking station is ook een extra batterij, die de standaard gebruiksduur van 8 uur verdubbelt. Prijzen voor de WiFi-versies starten vanaf € 399. Later zullen ook versies worden uitgebracht met 3G.

De Eee Pad Slider, die in juli wordt verwacht en waarvan de prijs nog onbekend is, heeft dezelfde hardware als de Transformer, maar komt met een uitschuifbaar toetsenbord onder het scherm. Toch is deze tablet maar 18 mm dik.

Ten slotte is er de Eee Pad MeMO, een uit de kluiten gewassen smartphone of een compacte 7,1-inch tablet, het is maar hoe je het bekijkt. Asus levert namelijk de MeMic mee, een op een kleine mobiele telefoon lijkende ontvanger die via Bluetooth verbonden is met de tablet. Zo kan de tablet gewoon in de tas blijven. Deze tablet-smartphone hybride is vanaf augustus leverbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 599.

Bron: www.diskidee.be

Asus kondigt drie tablets aan met Android 3.0. Twee hebben een toetsenbord en eentje is een compacter toestel dat tussen een tablet en smartphone inzit. Twee van de nieuwe Android 'Honeycomb' tablets van Asus hebben een optioneel of uitschuifbaar toetsenbord. Het derde Asus-tablet zit qua formaat tussen een tablet en een smartphone in, want je kunt er ook mee telefoneren. De 10,1-inch Eee Pad Transformer heeft een IPS aanraakscherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels en een Nvidia Tegra 2 processor. Het optionele docking station heeft een qwerty-toetsenbord waarop je het tablet vastklikt. Dan heb je eigenlijk een volwaardige netbook. Het docking station is ook een extra batterij, die de standaard gebruiksduur van 8 uur verdubbelt. Prijzen voor de WiFi-versies starten vanaf € 399. Later zullen ook versies worden uitgebracht met 3G. De Eee Pad Slider, die in juli wordt verwacht en waarvan de prijs nog onbekend is, heeft dezelfde hardware als de Transformer, maar komt met een uitschuifbaar toetsenbord onder het scherm. Toch is deze tablet maar 18 mm dik. Ten slotte is er de Eee Pad MeMO, een uit de kluiten gewassen smartphone of een compacte 7,1-inch tablet, het is maar hoe je het bekijkt. Asus levert namelijk de MeMic mee, een op een kleine mobiele telefoon lijkende ontvanger die via Bluetooth verbonden is met de tablet. Zo kan de tablet gewoon in de tas blijven. Deze tablet-smartphone hybride is vanaf augustus leverbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 599.Bron: www.diskidee.be