De twee goedkope Android-tablets waarmee Arnova uitpakt zijn ontworpen door moederbedrijf Archos en draaien op Android. De Arnova 7 kost slechts 99 euro, de Arnova 84 gaat over de toonbank voor 129 euro.

De typenummers van de nieuwe Android 2.x-tablets geven al een indicatie over de grootte van de schermen. De Arnova 7 heeft een 7-inch resistief aanraakscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het resistief aanraakscherm van de Arnova 84 heeft een beelddiagonaal van 8,4 inch (21,3 cm) en een resolutie van wellicht 800 x 600 pixels (nvdr.: de resolutie is nog niet officieel bevestigd).

Beide tablets hebben WiFi, maar geen 3G. De Arnova 7 gebruikt Android 2.2 'Froyo' als besturingssysteem, terwijl de ARNOVA 84 is uitgerust met Android 2.1 'Eclair'. Het is niet helemaal duidelijk waarom deze erg op elkaar gelijkende tablets niet dezelfde versie van Android draaien. De tablets geven trouwens geen toegang tot de Google Android Market, maar gebruiken een eigen app-markt met ongeveer 30.000 Android-apps.

Gedetailleerde technische details over de nieuwe instaptablets zijn nog niet beschikbaar. De Arnova Android-tablets zijn vanaf juni 2011 verkrijgbaar bij alle vestigingen van PhotoHall, MediaMarkt, Saturn, Vanden Borre, Dixons, Paradigit, Computerland en Coolblue in de Benelux.

Bron: www.diskidee.be

De twee goedkope Android-tablets waarmee Arnova uitpakt zijn ontworpen door moederbedrijf Archos en draaien op Android. De Arnova 7 kost slechts 99 euro, de Arnova 84 gaat over de toonbank voor 129 euro. De typenummers van de nieuwe Android 2.x-tablets geven al een indicatie over de grootte van de schermen. De Arnova 7 heeft een 7-inch resistief aanraakscherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het resistief aanraakscherm van de Arnova 84 heeft een beelddiagonaal van 8,4 inch (21,3 cm) en een resolutie van wellicht 800 x 600 pixels (nvdr.: de resolutie is nog niet officieel bevestigd).Beide tablets hebben WiFi, maar geen 3G. De Arnova 7 gebruikt Android 2.2 'Froyo' als besturingssysteem, terwijl de ARNOVA 84 is uitgerust met Android 2.1 'Eclair'. Het is niet helemaal duidelijk waarom deze erg op elkaar gelijkende tablets niet dezelfde versie van Android draaien. De tablets geven trouwens geen toegang tot de Google Android Market, maar gebruiken een eigen app-markt met ongeveer 30.000 Android-apps. Gedetailleerde technische details over de nieuwe instaptablets zijn nog niet beschikbaar. De Arnova Android-tablets zijn vanaf juni 2011 verkrijgbaar bij alle vestigingen van PhotoHall, MediaMarkt, Saturn, Vanden Borre, Dixons, Paradigit, Computerland en Coolblue in de Benelux. Bron: www.diskidee.be