De Nokia 700 en Nokia 701 zijn nieuwe smartphones die beide zijn uitgerust met Symbian Belle, de laatste update van Nokia's mobiele besturingssysteem.

Op termijn zal Nokia stoppen met Symbian, maar wellicht zal het nog tot 2013 toestellen bouwen met het besturingssysteem. Symbian Belle vergroot het aantal startschermen van drie naar zes om meer applicaties en diensten direct te tonen. Je kan Live widgets instellen in verschillende groottes en Belle heeft ook een pull down-menu en een takenbalk die toegang biedt tot meldingen van elk van de startschermen.

De Symbian-browser is volgens Nokia drie keer sneller met het weergeven van content. Symbian Belle biedt ook 'single-tap' NFC pairing & sharing. Je kan hiermee een smartphone koppelen aan NFC-randapparatuur, zoals speakers of hoofdtelefoon, en contacten, video's en beelden delen met andere NFC-smartphones. Zowel de Nokia 700 als de Nokia 701 ondersteunen dit. Nokia introduceert trouwens ook de Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon die ook NFC ondersteunt.

De Nokia 700 is de meest compacte Symbian smartphone van Nokia. Hij meet 110 x 50,7 x 9,7 mm en weegt 96 gram. De Nokia 700 heeft een 1 GHz-processor, een 3,2-inch AMOLED ClearBlack-scherm en 2 GB intern geheugen dat je kan uitbreiden met een microSD-kaart tot 32 GB. De smartphone heeft een 5 megapixl camera met led-flits en kan HD-video opnemen.

De Nokia 701 is gebaseerd op het ontwerp van de Nokia C7 en bevat een 1 GHz-processor, een 3,5-inch ClearBlack-scherm, een 8-megapixel camera met dubbele led-flits en 2 x digitale zoom. Daarnaast beschikt dit toestel over een tweede camera aan de voorzijde en kan het HD-video's opnemen. Bovendien heeft de Nokia 701 8 GB intern geheugen dat is uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart. Volgens Nokia heeft de Nokia 701 het meest heldere scherm dat momenteel in de markt beschikbaar is.

De Nokia 700 heeft een adviesprijs van 340 euro. De adviesprijs van de Nokia 701 bedraagt 360 euro. De Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon kost 129 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Nokia 700 en Nokia 701 zijn nieuwe smartphones die beide zijn uitgerust met Symbian Belle, de laatste update van Nokia's mobiele besturingssysteem. Op termijn zal Nokia stoppen met Symbian, maar wellicht zal het nog tot 2013 toestellen bouwen met het besturingssysteem. Symbian Belle vergroot het aantal startschermen van drie naar zes om meer applicaties en diensten direct te tonen. Je kan Live widgets instellen in verschillende groottes en Belle heeft ook een pull down-menu en een takenbalk die toegang biedt tot meldingen van elk van de startschermen. De Symbian-browser is volgens Nokia drie keer sneller met het weergeven van content. Symbian Belle biedt ook 'single-tap' NFC pairing & sharing. Je kan hiermee een smartphone koppelen aan NFC-randapparatuur, zoals speakers of hoofdtelefoon, en contacten, video's en beelden delen met andere NFC-smartphones. Zowel de Nokia 700 als de Nokia 701 ondersteunen dit. Nokia introduceert trouwens ook de Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon die ook NFC ondersteunt. De Nokia 700 is de meest compacte Symbian smartphone van Nokia. Hij meet 110 x 50,7 x 9,7 mm en weegt 96 gram. De Nokia 700 heeft een 1 GHz-processor, een 3,2-inch AMOLED ClearBlack-scherm en 2 GB intern geheugen dat je kan uitbreiden met een microSD-kaart tot 32 GB. De smartphone heeft een 5 megapixl camera met led-flits en kan HD-video opnemen. De Nokia 701 is gebaseerd op het ontwerp van de Nokia C7 en bevat een 1 GHz-processor, een 3,5-inch ClearBlack-scherm, een 8-megapixel camera met dubbele led-flits en 2 x digitale zoom. Daarnaast beschikt dit toestel over een tweede camera aan de voorzijde en kan het HD-video's opnemen. Bovendien heeft de Nokia 701 8 GB intern geheugen dat is uit te breiden tot 32 GB met een microSD-kaart. Volgens Nokia heeft de Nokia 701 het meest heldere scherm dat momenteel in de markt beschikbaar is. De Nokia 700 heeft een adviesprijs van 340 euro. De adviesprijs van de Nokia 701 bedraagt 360 euro. De Nokia Essence Bluetooth Stereo-koptelefoon kost 129 euro. Bron: www.diskidee.be