Duo waterbestendige Android smartphones

De Sony Xperia go en Xperia acro S zijn nieuwe Android smartphones met een water- en stofbestendig ontwerp.

De Sony Xperia go en Xperia acro S zijn nieuwe Android smartphones met een water- en stofbestendig ontwerp.


De Sony Xperia Go voldoet aan de IP67 standaard en is daardoor iets beter beveiligd tegen het binnendringen van stof dan de Xperia acro S die voldoet aan de IP57 standaard. Beide Android smartphones zijn bestand tegen de effecten van onderdompeling in water tussen de 15 cm en 1 m gedurende 30 minuten.


De Sony Xperia go draait met een 1 GHz dual core processor en heeft een 3,5-inch Reality Display (480 x 320 pixels) met Sony’s Mobile Bravia Engine. Besturingssysteem is bij de lancering Android 3.2 (Gingerbread), maar Sony voorziet een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Verder heeft de Xperia Go een 5 megapixel camera. De smartphone meet 111 x 60,3 x 9,8 mm, weegt 110 gram en is verkrijgbaar in het zwart, wit en geel.


De Xperia acro S is uitgerust met een 1,5 Ghz dual core processor en heeft een 4,3-inch 720p HD Reality Display (1280 x 720 pixels) ondersteund door Sony’s Mobile Bravia Engine. De smartphone zal bij de lancering al beschikken over Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De Xperia acro S voert een 12 megapixel camera die 1080p Full HD video kan opnemen. De camera schakelt in iets meer dan één seconde van slaapstand naar fotograferen. Aan de voorzijde heeft deze smartphone een 1,3 megapixel camera die opnames kan maken in 720p HD.


De Sony Xperia acro S ondersteunt ook NFC. Het toestel meet 126 x 66 x 11,9 mm, weegt 147 gram en is verkrijgbaar in het zwart, wit en roze. De Sony Xperia go en Xperia acro S zullen wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2012. Sony maakte geen prijzen bekend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content