Sony Ericsson kondigt twee nieuwe Xperia smartphones aan die Android 2.4 draaien en ook allerlei multimediafuncties van Sony bieden.

Zowel de Xperia neo, met een aanraakscherm, als de Xperia pro, met daarenboven een toetsenbordje, draaien Android 'Gingerbread'. Beide Xperia smartphones lijken functioneel op elkaar, maar de Xperia pro heeft naast een multitouch-aanraakscherm ook nog een toetsenbordje dat onder het scherm uitschuift. De Xperia pro is daardoor meer geschikt voor professionele gebruikers die onderweg veel moeten e-mailen of kantoordocumenten willen bewerken.

De Xperia Pro komt daarom ook met een vooraf geïnstalleerde Office Suite Pro, zodat je er ook Microsoft Office-documenten mee kunt openen en bewerken. Nieuw is ook de Type & Send app die toelaat om een bericht direct te typen en pas daarna te beslissen hoe je het wil versturen: via sms, via e-mail, of op andere manieren.

Beide Xperia smartphones hebben Sony Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, een systeem dat de schermprestaties verbetert. Verder hebben ze ook Sony's Exmor R mobiele sensor die de prestaties van de ingebouwde camera's verbetert. Een HDMI-aansluiting is ingebouwd, zodat je deze smartphones direct op tv's kunt aansluiten.

De Xperia pro is verkrijgbaar in zwart, rood en zilver. De Xperia neo kun je verkrijgen in de kleuren 'Blue Gradient', rood en zilver. De Xperia neo komt uiterlijk eind maart bij ons op de markt. Op de Sony Ericsson Xperia pro is het nog wachten tot het einde van juni. Prijzen van beide smartphones zijn nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Sony Ericsson kondigt twee nieuwe Xperia smartphones aan die Android 2.4 draaien en ook allerlei multimediafuncties van Sony bieden. Zowel de Xperia neo, met een aanraakscherm, als de Xperia pro, met daarenboven een toetsenbordje, draaien Android 'Gingerbread'. Beide Xperia smartphones lijken functioneel op elkaar, maar de Xperia pro heeft naast een multitouch-aanraakscherm ook nog een toetsenbordje dat onder het scherm uitschuift. De Xperia pro is daardoor meer geschikt voor professionele gebruikers die onderweg veel moeten e-mailen of kantoordocumenten willen bewerken.De Xperia Pro komt daarom ook met een vooraf geïnstalleerde Office Suite Pro, zodat je er ook Microsoft Office-documenten mee kunt openen en bewerken. Nieuw is ook de Type & Send app die toelaat om een bericht direct te typen en pas daarna te beslissen hoe je het wil versturen: via sms, via e-mail, of op andere manieren.Beide Xperia smartphones hebben Sony Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, een systeem dat de schermprestaties verbetert. Verder hebben ze ook Sony's Exmor R mobiele sensor die de prestaties van de ingebouwde camera's verbetert. Een HDMI-aansluiting is ingebouwd, zodat je deze smartphones direct op tv's kunt aansluiten. De Xperia pro is verkrijgbaar in zwart, rood en zilver. De Xperia neo kun je verkrijgen in de kleuren 'Blue Gradient', rood en zilver. De Xperia neo komt uiterlijk eind maart bij ons op de markt. Op de Sony Ericsson Xperia pro is het nog wachten tot het einde van juni. Prijzen van beide smartphones zijn nog niet bekend. Bron: www.diskidee.be