Western Digital breidt het bestaande gamma van WD Gold enterprise harde schijven, waarin ook hd's met 1, 2, 4, 6, 8 en 10 TB capaciteit zitten, uit met een 12 TB harde schijf.

Deze nieuwe hard drive met typenummer WD121KRYZ heeft een gigantische opslagcapaciteit die, bijvoorbeeld, volstaat om meer dan vijf miljard getypte A4'tjes op te slaan, of bijna twintigduizend compact discs, of meer dan 2.600 dvd's of meer dan zestig 'gemiddelde' harde schijven van 200 GB.

De WD Gold 12 TB is bedoeld voor 24x7x365 enterprise- en cloud-opslagtoepassingen. Ze is bestand tegen zware werklasten en zware trillingen in serveromgevingen. De mtbf of gemiddelde tijd zonder falen bedraagt 2,5 miljoen uur. Dat is de hoogste betrouwbaarheidswaarde die een traditionele harde schijf bij WD ooit haalde.

Die hoge betrouwbaarheid is mede te danken aan de vierde generatie van Western Digital's gepatenteerde HelioSeal-technologie. In de drive wordt heliumgas verzegeld en dat zorgt voor minder wrijvingen, hogere betrouwbaarheid en een zuiniger energieverbruik.

De 3,5-inch sata3-harde schijf heeft een omwentelsnelheid van 7200 tpm en een cache van 256 MB. Time-limited error recovery (tler) zorgt voor een verbeterde foutcorrectie.

De nieuwe WD Gold 12TB hard drive (modelnummer WD121KRYZ) heeft een garantie van vijf jaar. De prijs in euro is nog niet bekend, maar in Amerikaanse dollars bedraagt de prijs $521,99.

Bron: www.diskidee.be

Western Digital breidt het bestaande gamma van WD Gold enterprise harde schijven, waarin ook hd's met 1, 2, 4, 6, 8 en 10 TB capaciteit zitten, uit met een 12 TB harde schijf.Deze nieuwe hard drive met typenummer WD121KRYZ heeft een gigantische opslagcapaciteit die, bijvoorbeeld, volstaat om meer dan vijf miljard getypte A4'tjes op te slaan, of bijna twintigduizend compact discs, of meer dan 2.600 dvd's of meer dan zestig 'gemiddelde' harde schijven van 200 GB.De WD Gold 12 TB is bedoeld voor 24x7x365 enterprise- en cloud-opslagtoepassingen. Ze is bestand tegen zware werklasten en zware trillingen in serveromgevingen. De mtbf of gemiddelde tijd zonder falen bedraagt 2,5 miljoen uur. Dat is de hoogste betrouwbaarheidswaarde die een traditionele harde schijf bij WD ooit haalde.Die hoge betrouwbaarheid is mede te danken aan de vierde generatie van Western Digital's gepatenteerde HelioSeal-technologie. In de drive wordt heliumgas verzegeld en dat zorgt voor minder wrijvingen, hogere betrouwbaarheid en een zuiniger energieverbruik.De 3,5-inch sata3-harde schijf heeft een omwentelsnelheid van 7200 tpm en een cache van 256 MB. Time-limited error recovery (tler) zorgt voor een verbeterde foutcorrectie.De nieuwe WD Gold 12TB hard drive (modelnummer WD121KRYZ) heeft een garantie van vijf jaar. De prijs in euro is nog niet bekend, maar in Amerikaanse dollars bedraagt de prijs $521,99.Bron: www.diskidee.be