Koppel een webcam aan je pc en je sociale leven fleurt helemaal op, want dan kan je met bijvoorbeeld Skype of Live Messenger met vrienden en kennissen van waar ook ter wereld videogesprekken voeren. Philips brengt met de SPC2050NC een hd-webcam op de markt. Wij namen het toestel onder de loep.

De webcam van Philips is uitgevoerd in stijlvol, glossy zwart en de lens in het zilver. Verder is het toestel ook erg compact. Hij meet 6,47 x 3 x 2,66 cm (zonder voetje) en dat is dus erg compact voor een toestelletje dat ons zoveel belooft: hd videokwaliteit, 90 frames per seconde, 2 mp video en 8 megapixel foto's. Al mag je dat laatste gerust met een korreltje zout nemen: acht megapixel is namelijk geïnterpoleerd. Als we de informatie op de website er op naslaan, stellen we vast de effectieve resolutie vastligt op 2 megapixel.

Technisch De webcam zelf kan je eenvoudig op je laptop bevestigen dankzij het verstelbare voetje. De beeldverversing gebeurt aan 90 frames per seconde zodat flikkerende beelden tot het verleden moeten behoren. Het toestel beschikt daarnaast ook over een 8x digitale zoom en een groothoeklens met een opnamehoek van 70 graden. Tel daarbij automatische scherpstelling en je zou logischer wijze goede beelden moeten bekomen. Wat bij veel webcams ook een probleem is, is de geluidskwaliteit van de microfoon. Dit toestel beschikt over twee ingebouwde microfoons met ruis- en echo-onderdrukking zodat dit probleem zich niet meer stelt. De camera beschikt over een knop aan de bovenkant waarmee je eenvoudig een foto kan nemen. Dankzij de meegeleverde software, kan je effecten, achtergronden en logo's toevoegen.

Kwaliteit De kwaliteit van de foto's en videobeelden is gewoon goed. Net als bij bijna elke andere webcam zijn de beelden in een iets donkere kamer minder goed, maar bij gewoon omgevingslicht zijn de beelden wel (zeer) goed te noemen. Uit ondervinding weten wij immers dat de kwaliteit van sommige andere webcams bedroevend lager ligt. Deze webcam is dus een aanrader als je graag beelden van uitstekende kwaliteit maakt.

Conclusie De Philips Webcam pro SPC2050NC is stijlvol, maakt beelden van goede kwaliteit en de software is heel gebruiksvriendelijk. Het is een beetje jammer dat deze webcam, vanwege zijn voetje en korte usb-kabel, alleen geschikt is voor gebruik met laptops, maar Philips heeft gelijkwaardige webcams voor vaste pc's. De prijs ligt aan de hoge kant met ongeveer 90 euro, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats ook. Dit toestel is een aanrader!

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Koppel een webcam aan je pc en je sociale leven fleurt helemaal op, want dan kan je met bijvoorbeeld Skype of Live Messenger met vrienden en kennissen van waar ook ter wereld videogesprekken voeren. Philips brengt met de SPC2050NC een hd-webcam op de markt. Wij namen het toestel onder de loep. De webcam van Philips is uitgevoerd in stijlvol, glossy zwart en de lens in het zilver. Verder is het toestel ook erg compact. Hij meet 6,47 x 3 x 2,66 cm (zonder voetje) en dat is dus erg compact voor een toestelletje dat ons zoveel belooft: hd videokwaliteit, 90 frames per seconde, 2 mp video en 8 megapixel foto's. Al mag je dat laatste gerust met een korreltje zout nemen: acht megapixel is namelijk geïnterpoleerd. Als we de informatie op de website er op naslaan, stellen we vast de effectieve resolutie vastligt op 2 megapixel. Technisch De webcam zelf kan je eenvoudig op je laptop bevestigen dankzij het verstelbare voetje. De beeldverversing gebeurt aan 90 frames per seconde zodat flikkerende beelden tot het verleden moeten behoren. Het toestel beschikt daarnaast ook over een 8x digitale zoom en een groothoeklens met een opnamehoek van 70 graden. Tel daarbij automatische scherpstelling en je zou logischer wijze goede beelden moeten bekomen. Wat bij veel webcams ook een probleem is, is de geluidskwaliteit van de microfoon. Dit toestel beschikt over twee ingebouwde microfoons met ruis- en echo-onderdrukking zodat dit probleem zich niet meer stelt. De camera beschikt over een knop aan de bovenkant waarmee je eenvoudig een foto kan nemen. Dankzij de meegeleverde software, kan je effecten, achtergronden en logo's toevoegen. Kwaliteit De kwaliteit van de foto's en videobeelden is gewoon goed. Net als bij bijna elke andere webcam zijn de beelden in een iets donkere kamer minder goed, maar bij gewoon omgevingslicht zijn de beelden wel (zeer) goed te noemen. Uit ondervinding weten wij immers dat de kwaliteit van sommige andere webcams bedroevend lager ligt. Deze webcam is dus een aanrader als je graag beelden van uitstekende kwaliteit maakt. Conclusie De Philips Webcam pro SPC2050NC is stijlvol, maakt beelden van goede kwaliteit en de software is heel gebruiksvriendelijk. Het is een beetje jammer dat deze webcam, vanwege zijn voetje en korte usb-kabel, alleen geschikt is voor gebruik met laptops, maar Philips heeft gelijkwaardige webcams voor vaste pc's. De prijs ligt aan de hoge kant met ongeveer 90 euro, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats ook. Dit toestel is een aanrader! Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be