De Sony Ericsson smartphones worden voortaan onder de merknaam Sony uitgebracht. Het eerste model dat zo wordt verkocht is de Xperia S.

Sony's Xperia S is het eerste toestel dat in de nieuwe Xperia NXT (next generation)-serie smartphones wordt gelanceerd. De smartphone heeft het nieuwe "Iconic Identity" design dat kenmerkend zal zijn voor Sony's nieuwe serie. De hoekige behuizing heeft aan de onderzijde een strip die over het toestel loopt. In deze strip zit de antenne verwerkt. Het is tevens een notificatiebalk die van kleur kan veranderen.

De Xperia S draait op een 1,5 GHz dual-core processor. De smartphone wordt gelanceerd met het Android platform 2.3 (Gingerbread), maar Sony kondigt aan dat een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tijdens het tweede kwartaal van 2012 mogelijk zal zijn. De Xperia S heeft een 4,3-inch Reality Display met Sony's Mobile Bravia Engine voor dieper contrast en intensere kleuren. Het led-backlight aanraakscherm biedt HD resolutie (1280 x 720 pixels).

Op de achterzijde is een 12 megapixel camera met Sony's Exmor R CMOS-sensor voor mobiel geïntegreerd die HD video kan opnemen en 3D sweep panorama ondersteunt. Op de voorzijde heeft de Xperia S een 720p camera voor videochatten. Verder biedt de smartphone een microUSB en microHMDI-aansluiting en ondersteunt het toestel dlna, bluetooth, wi-fi, gps en nfc. De Xperia S is ook PlayStation Certified zodat je er ook PlayStation games op kan spelen.

De Sony smartphone meet 128 x 64 x 10,6 mm en weegt 144 gram. De Xperia S zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

De Sony Ericsson smartphones worden voortaan onder de merknaam Sony uitgebracht. Het eerste model dat zo wordt verkocht is de Xperia S. Sony's Xperia S is het eerste toestel dat in de nieuwe Xperia NXT (next generation)-serie smartphones wordt gelanceerd. De smartphone heeft het nieuwe "Iconic Identity" design dat kenmerkend zal zijn voor Sony's nieuwe serie. De hoekige behuizing heeft aan de onderzijde een strip die over het toestel loopt. In deze strip zit de antenne verwerkt. Het is tevens een notificatiebalk die van kleur kan veranderen. De Xperia S draait op een 1,5 GHz dual-core processor. De smartphone wordt gelanceerd met het Android platform 2.3 (Gingerbread), maar Sony kondigt aan dat een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tijdens het tweede kwartaal van 2012 mogelijk zal zijn. De Xperia S heeft een 4,3-inch Reality Display met Sony's Mobile Bravia Engine voor dieper contrast en intensere kleuren. Het led-backlight aanraakscherm biedt HD resolutie (1280 x 720 pixels). Op de achterzijde is een 12 megapixel camera met Sony's Exmor R CMOS-sensor voor mobiel geïntegreerd die HD video kan opnemen en 3D sweep panorama ondersteunt. Op de voorzijde heeft de Xperia S een 720p camera voor videochatten. Verder biedt de smartphone een microUSB en microHMDI-aansluiting en ondersteunt het toestel dlna, bluetooth, wi-fi, gps en nfc. De Xperia S is ook PlayStation Certified zodat je er ook PlayStation games op kan spelen. De Sony smartphone meet 128 x 64 x 10,6 mm en weegt 144 gram. De Xperia S zal beschikbaar zijn in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs werd niet meegedeeld. Bron: www.diskidee.be