De nieuwe Freecom Tough Drive SSD biedt lees- en schrijfsnelheden tot 415 MB/s als je deze externe schijf aansluit op een USB 3.0 poort. De USB-aansluiting zit overigens vast aan de schijf en kun je in de behuizing stoppen, zodat je geen apart kabeltje meer hoeft mee te nemen.

Deze ssd-drive met een opslagcapaciteit van 256 GB kan tegen een stootje dankzij de stevige behuizing met rubberen bescherming en ingebouwd anti-shockmechanisme. Er zit geen ventilator in zodat de Tough Drive SSD volledig geruisloos werkt.

De drive is FAT-32-voorgeformatteerd en direct klaar voor gebruik met een pc of Mac. Nero BackItUp-software (alleen voor Windows) staat er al op, zodat een pc-gebruiker direct beschikt over complete back-up- en herstelmogelijkheden.

De Freecom Tough Drive SSD is ook geschikt voor USB Recording, bijvoorbeeld via een daartoe geschikte tv. De externe USB-harddrive is zo een vervanger van de HDD/DVD-recorder of VHS-videorecorder.

Freecom, een onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media, biedt twee jaar garantie op deze externe schijf, die 319 euro kost.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe Freecom Tough Drive SSD biedt lees- en schrijfsnelheden tot 415 MB/s als je deze externe schijf aansluit op een USB 3.0 poort. De USB-aansluiting zit overigens vast aan de schijf en kun je in de behuizing stoppen, zodat je geen apart kabeltje meer hoeft mee te nemen. Deze ssd-drive met een opslagcapaciteit van 256 GB kan tegen een stootje dankzij de stevige behuizing met rubberen bescherming en ingebouwd anti-shockmechanisme. Er zit geen ventilator in zodat de Tough Drive SSD volledig geruisloos werkt.De drive is FAT-32-voorgeformatteerd en direct klaar voor gebruik met een pc of Mac. Nero BackItUp-software (alleen voor Windows) staat er al op, zodat een pc-gebruiker direct beschikt over complete back-up- en herstelmogelijkheden.De Freecom Tough Drive SSD is ook geschikt voor USB Recording, bijvoorbeeld via een daartoe geschikte tv. De externe USB-harddrive is zo een vervanger van de HDD/DVD-recorder of VHS-videorecorder.Freecom, een onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media, biedt twee jaar garantie op deze externe schijf, die 319 euro kost.Bron: www.diskidee.be