Met de Vado HD van Creative kan je overal en altijd HD video opnemen in 720p resolutie en die snel op Youtube of een andere sociale netwerksite plaatsen.

De HD versie van de Vado is erg vergelijkbaar met de standaard uitvoering van Creative's pocketcamcorder. De Vado HD (High Definition) heeft bijna dezelfde afmetingen, maar de HD versie is een millimeter of zo dikker. Nog een verschil is dat de lens op de achterkant een halve centimeter uit het kastje steekt. Maar de Vado HD is even 'pocketable' als zijn oudere broer. Met deze compacte camcorder kun je HD video opnemen in 720p resolutie (1280 x 720p). Je kunt de video's ook in 1080i resolutie bekijken op een scherm of tv met HDMI-aansluiting.

Aansluitingen Op de voorkant zit in het midden een opvallende knop met vijf functies: starten/stoppen, spoelen en verspringen. Daarnaast is er een knop voor het afspelen en een knop voor het verwijderen van filmpjes. De aan/uit-knop zit net zoals bij de vorige Vado aan de rechterkant. Links zit een analoge av-uitgang en een mini-HDMI-aansluiting. De HDMI-kabel is meegeleverd, maar de analoge kabel (conversie van 3,5mm plug naar RCA-plug) dien je apart bij te kopen als je die nodig hebt. Ook hier is de korte usb-kabel vast in de camcorder bevestigd. Het stekkertje klikt magnetisch in het apparaat vast; je hebt dus altijd het nodige aansluitkabeltje bij je met deze Vado. Handig! Onderaan is er ook een standaard schroefdraad voor montage op een statief. Aan de voorkant zitten de lens en een kleurenschermpje met een diagonaal van 2 inch (5 cm). Het ingebouwde beeldscherm van de Vado is van goede kwaliteit en is ook bij zonlicht nog bruikbaar.

Werking De Vado HD werkt volgens het richt-en-filmprincipe. Een kind kan de was doen. Er zit geen beeldstabilisator in. Omdat het apparaatje erg licht is, merk je de minste trilling die je tijdens een opname maakt. Vooral in de hoogste resolutie zijn die trillingen merkbaar.Filmpjes naar Youtube verzenden kan heel eenvoudig met de Vado Central software die opstart vanaf het interne geheugen van de camcorder. Je kunt erg eenvoudig uitsneden maken uit een video en die in een nieuw avi-bestand opslaan. De beeldkwaliteit is zeker goed genoeg voor gebruik op het web of op Youtube. De kleuren zien er natuurlijk uit (met een kleine benadrukking van huidtonen) en zelfs in beperkte lichtomstandigheden slaat de Vado HD zich nog goed uit de slag. Als vervanger van een echte camcorder schiet de Vado HD tekort, vooral omdat het moeilijk is stabiele videobeelden te schieten. Met wat oefenen kun je het trillen tot een minimum beperkten, maar echte HD video is toch nog wat anders.

Conclusie De Creative Vado HD is geen vervanger voor een echte camcorder. Maar als zeer compact en erg gebruiksvriendelijk apparaatje om overal filmpjes te kunnen maken heeft hij zeker zijn nut. De Creative Vado HD is de jouwe voor minder dan 169 euro (straatprijs).

Bron: www.diskidee.be

Met de Vado HD van Creative kan je overal en altijd HD video opnemen in 720p resolutie en die snel op Youtube of een andere sociale netwerksite plaatsen. De HD versie van de Vado is erg vergelijkbaar met de standaard uitvoering van Creative's pocketcamcorder. De Vado HD (High Definition) heeft bijna dezelfde afmetingen, maar de HD versie is een millimeter of zo dikker. Nog een verschil is dat de lens op de achterkant een halve centimeter uit het kastje steekt. Maar de Vado HD is even 'pocketable' als zijn oudere broer. Met deze compacte camcorder kun je HD video opnemen in 720p resolutie (1280 x 720p). Je kunt de video's ook in 1080i resolutie bekijken op een scherm of tv met HDMI-aansluiting. Aansluitingen Op de voorkant zit in het midden een opvallende knop met vijf functies: starten/stoppen, spoelen en verspringen. Daarnaast is er een knop voor het afspelen en een knop voor het verwijderen van filmpjes. De aan/uit-knop zit net zoals bij de vorige Vado aan de rechterkant. Links zit een analoge av-uitgang en een mini-HDMI-aansluiting. De HDMI-kabel is meegeleverd, maar de analoge kabel (conversie van 3,5mm plug naar RCA-plug) dien je apart bij te kopen als je die nodig hebt. Ook hier is de korte usb-kabel vast in de camcorder bevestigd. Het stekkertje klikt magnetisch in het apparaat vast; je hebt dus altijd het nodige aansluitkabeltje bij je met deze Vado. Handig! Onderaan is er ook een standaard schroefdraad voor montage op een statief. Aan de voorkant zitten de lens en een kleurenschermpje met een diagonaal van 2 inch (5 cm). Het ingebouwde beeldscherm van de Vado is van goede kwaliteit en is ook bij zonlicht nog bruikbaar. Werking De Vado HD werkt volgens het richt-en-filmprincipe. Een kind kan de was doen. Er zit geen beeldstabilisator in. Omdat het apparaatje erg licht is, merk je de minste trilling die je tijdens een opname maakt. Vooral in de hoogste resolutie zijn die trillingen merkbaar.Filmpjes naar Youtube verzenden kan heel eenvoudig met de Vado Central software die opstart vanaf het interne geheugen van de camcorder. Je kunt erg eenvoudig uitsneden maken uit een video en die in een nieuw avi-bestand opslaan. De beeldkwaliteit is zeker goed genoeg voor gebruik op het web of op Youtube. De kleuren zien er natuurlijk uit (met een kleine benadrukking van huidtonen) en zelfs in beperkte lichtomstandigheden slaat de Vado HD zich nog goed uit de slag. Als vervanger van een echte camcorder schiet de Vado HD tekort, vooral omdat het moeilijk is stabiele videobeelden te schieten. Met wat oefenen kun je het trillen tot een minimum beperkten, maar echte HD video is toch nog wat anders. Conclusie De Creative Vado HD is geen vervanger voor een echte camcorder. Maar als zeer compact en erg gebruiksvriendelijk apparaatje om overal filmpjes te kunnen maken heeft hij zeker zijn nut. De Creative Vado HD is de jouwe voor minder dan 169 euro (straatprijs). Bron: www.diskidee.be