Nikon ontwierp de D700 met de bedoeling meer fotograferen in staat te stellen te profiteren van de beeldkwaliteit van de Nikon D3, maar dan in een kleinere behuizing.

De Nikon D700 is een nieuwe digitale spiegelreflexcamera met 12,1 megapixel CMOS-beeldsensor. Het is dezelfde CMOS-beeldsensor als die van de Nikon D3. Deze nieuwe spiegelreflex heeft nog meer kerntechnologieën van de Nikon D3, zoals het EXPEED-beeldverwerkingssysteem, 14-bits A/D-conversie en een 16-bits beeldverwerkingsgang. De D700 is uitgerust met een systeem om de sensor te reinigen. Het gebruikt hoge frequenties om de ophoping van stof op het oppervlak van de beeldsensor te verminderen. Met de D700 zijn snelle opnamen van vijf beelden per seconden (bps) mogelijk dankzij de compacte EN-EL3e lithium-ion batterij van 1500 mAh. Gebruik je het optionele MB-D10 battery pack, dan kun je tot 8 bps schieten. Eigenaren van een D3 of D300 kunnen trouwens dezelfde voedingsaccessoires gebruiken. De D700 heeft ook een opklappende i-DDL-flitser met de dekking van een 24 mm-objectief ingebouwd , ideaal voor discrete flitsverlichting wanneer een Speedlight-flitser onpraktisch is. Andere kenmerken van de D700 zijn de korte ontspanvertraging van slechts 40 ms, het 51-punts MultiCAM3500 AF-systeem, DX-uitsnede en livebeeld met AF met contrastdetectie. Het scherm is dezelfde 3-inch TFT-monitor die wordt gebruikt voor de D3 en D300. Een handige nieuwe functie is de mogelijkheid om in de livebeeldstand de aanduiding van de virtuele horizon weer te geven, zodat je de stand van de camera op armlengte kunt bepalen. De Nikon D700 wordt geleverd met EN-EL3e batterij, oplader en Nikon-softwaresuite en heeft een prijskaartje van 2.832,61 euro.

Bron: www.diskidee.be

Nikon ontwierp de D700 met de bedoeling meer fotograferen in staat te stellen te profiteren van de beeldkwaliteit van de Nikon D3, maar dan in een kleinere behuizing. De Nikon D700 is een nieuwe digitale spiegelreflexcamera met 12,1 megapixel CMOS-beeldsensor. Het is dezelfde CMOS-beeldsensor als die van de Nikon D3. Deze nieuwe spiegelreflex heeft nog meer kerntechnologieën van de Nikon D3, zoals het EXPEED-beeldverwerkingssysteem, 14-bits A/D-conversie en een 16-bits beeldverwerkingsgang. De D700 is uitgerust met een systeem om de sensor te reinigen. Het gebruikt hoge frequenties om de ophoping van stof op het oppervlak van de beeldsensor te verminderen. Met de D700 zijn snelle opnamen van vijf beelden per seconden (bps) mogelijk dankzij de compacte EN-EL3e lithium-ion batterij van 1500 mAh. Gebruik je het optionele MB-D10 battery pack, dan kun je tot 8 bps schieten. Eigenaren van een D3 of D300 kunnen trouwens dezelfde voedingsaccessoires gebruiken. De D700 heeft ook een opklappende i-DDL-flitser met de dekking van een 24 mm-objectief ingebouwd , ideaal voor discrete flitsverlichting wanneer een Speedlight-flitser onpraktisch is. Andere kenmerken van de D700 zijn de korte ontspanvertraging van slechts 40 ms, het 51-punts MultiCAM3500 AF-systeem, DX-uitsnede en livebeeld met AF met contrastdetectie. Het scherm is dezelfde 3-inch TFT-monitor die wordt gebruikt voor de D3 en D300. Een handige nieuwe functie is de mogelijkheid om in de livebeeldstand de aanduiding van de virtuele horizon weer te geven, zodat je de stand van de camera op armlengte kunt bepalen. De Nikon D700 wordt geleverd met EN-EL3e batterij, oplader en Nikon-softwaresuite en heeft een prijskaartje van 2.832,61 euro. Bron: www.diskidee.be