Distributeur Signo brengt verschilllende versies van de Pogoplug op de markt, een hardware-oplossing voor cloudcomputing.

Het opslaan en delen van persoonlijke content op het internet wordt steeds populairder. Je hebt immers overal en op elk toestel toegang tot je bestanden en kunt ze heel eenvoudig delen met anderen. Het Amerikaanse bedrijf Cloud Engines ontwikkelde met de Pogoplug een cloudoplossing die eenvoudig in gebruik is.

Je sluit de Pogoplug aan op een netwerkaansluiting (met een ethernetkabel of draadloos met wifi) en je koppelt het apparaat aan een harde schijf, een flashdrive of een usb-geheugenstaaf. Vervolgens meld je je aan op de website van Pogoplug om een account te maken.

In totaal kun je tot vier opslagmedia aan de Pogoplug koppelen. Alle met de Pogoplug verbonden harde schijven of andere opslagmedia verschijnen op je bureaublad. Bestanden van het bureaublad naar je Pogoplug verhuizen kan door ze gewoon te verslepen. Het gebruik van je account is levenslang gratis. Interessant is ook de mogelijkheid om Office-bestanden te bewerken zonder dat op de computer die je gebruikt de benodigde Office-programma's zijn geïnstalleerd.

De Pogoplug is verkrijgbaar in vier versies. De Pogoplug Classic wordt niet via wifi maar via ethernet met het net verbonden en kost 79 euro. De Pogoplug standaardversie heeft voor 99 euro wel wifi aan boord. Voor wie overal volwaardig en naar alle mogelijke toestellen HD-video wil streamen, is er de Pogoplug Video (zonder wifi) voor 199 euro. Voor de meer zakelijke gebruiker is er ten slotte de Pogoplug Biz, waarmee het onder meer mogelijk is verschillende gebruikerniveaus in te stellen. De Biz kost 249 euro.

Bron: www.diskidee.be

Distributeur Signo brengt verschilllende versies van de Pogoplug op de markt, een hardware-oplossing voor cloudcomputing. Het opslaan en delen van persoonlijke content op het internet wordt steeds populairder. Je hebt immers overal en op elk toestel toegang tot je bestanden en kunt ze heel eenvoudig delen met anderen. Het Amerikaanse bedrijf Cloud Engines ontwikkelde met de Pogoplug een cloudoplossing die eenvoudig in gebruik is. Je sluit de Pogoplug aan op een netwerkaansluiting (met een ethernetkabel of draadloos met wifi) en je koppelt het apparaat aan een harde schijf, een flashdrive of een usb-geheugenstaaf. Vervolgens meld je je aan op de website van Pogoplug om een account te maken. In totaal kun je tot vier opslagmedia aan de Pogoplug koppelen. Alle met de Pogoplug verbonden harde schijven of andere opslagmedia verschijnen op je bureaublad. Bestanden van het bureaublad naar je Pogoplug verhuizen kan door ze gewoon te verslepen. Het gebruik van je account is levenslang gratis. Interessant is ook de mogelijkheid om Office-bestanden te bewerken zonder dat op de computer die je gebruikt de benodigde Office-programma's zijn geïnstalleerd. De Pogoplug is verkrijgbaar in vier versies. De Pogoplug Classic wordt niet via wifi maar via ethernet met het net verbonden en kost 79 euro. De Pogoplug standaardversie heeft voor 99 euro wel wifi aan boord. Voor wie overal volwaardig en naar alle mogelijke toestellen HD-video wil streamen, is er de Pogoplug Video (zonder wifi) voor 199 euro. Voor de meer zakelijke gebruiker is er ten slotte de Pogoplug Biz, waarmee het onder meer mogelijk is verschillende gebruikerniveaus in te stellen. De Biz kost 249 euro.Bron: www.diskidee.be