De MD-020 kaartlezer van Sitecom kan niet alleen overweg met geheugenkaartjes, het toestelletje leest ook sim- en (e)ID-kaarten.

Sitecom heeft een 63-in-1 "all-in-one" kaartlezer in het gamma. Als morgen het 64ste type geheugenkaartje op de markt komt, kun je natuurlijk alweer uitkijken naar de volgende "universele" lezer. Toch heeft de Sitecom MD-020 nog wat meer in zijn mars, waardoor hij misschien toch geen slechte investering is. Zo belooft hij ook (e)ID-cards en sim (gsm)-kaarten te kunnen lezen.

Compatibiliteit De Sitecom All-in-one Card Reader MD-020 is compatibel met USB 2.0 en kan worden gebruikt onder Mac OS X en Windows 2000, XP en Vista. Wij testten hem op Windows Vista en dienden geen driver te installeren: onze pc herkende de kaartlezer zonder meer. Met de MD-020 kun je de sim-kaart van je gsm back-uppen, bewerken, aanvullen of de PIN-code wijzigen. Je moet dan wel eerst nog de meegeleverde SIM Editor installeren.

e-ID Achteraan de MD-020 zit een sleuf voor ID- en bankkaarten met een beveiligingschip. Ze is gemerkt met "ATM". Je moet de kaart er met de chip naar beneden gericht insteken. Wij konden zowel onze KBC-bedrijvenbankkaart als onze Belgische elektronische identiteitskaart met succes gebruiken. Het is natuurlijk wel nodig om de bijkomende beveiligingssoftware van respectievelijke je bank of de overheid te installeren voor je je kaart kunt gebruiken. De sim-kaart en id-kaartfuncties werken niet onder MacOS X. De andere functies werken wel.

Conclusie De Sitecom All-in-one Card Reader MD-020 is een klein wonder: gedaan met verschillende apparaatjes voor het lezen (en beschrijven) van allerlei kaarten. Voor de prijs (ca. 35 euro) moet je het zeker niet laten. Je krijgt er bovendien tien jaar garantie op.

Bron: www.diskidee.be

De MD-020 kaartlezer van Sitecom kan niet alleen overweg met geheugenkaartjes, het toestelletje leest ook sim- en (e)ID-kaarten. Sitecom heeft een 63-in-1 "all-in-one" kaartlezer in het gamma. Als morgen het 64ste type geheugenkaartje op de markt komt, kun je natuurlijk alweer uitkijken naar de volgende "universele" lezer. Toch heeft de Sitecom MD-020 nog wat meer in zijn mars, waardoor hij misschien toch geen slechte investering is. Zo belooft hij ook (e)ID-cards en sim (gsm)-kaarten te kunnen lezen. Compatibiliteit De Sitecom All-in-one Card Reader MD-020 is compatibel met USB 2.0 en kan worden gebruikt onder Mac OS X en Windows 2000, XP en Vista. Wij testten hem op Windows Vista en dienden geen driver te installeren: onze pc herkende de kaartlezer zonder meer. Met de MD-020 kun je de sim-kaart van je gsm back-uppen, bewerken, aanvullen of de PIN-code wijzigen. Je moet dan wel eerst nog de meegeleverde SIM Editor installeren. e-ID Achteraan de MD-020 zit een sleuf voor ID- en bankkaarten met een beveiligingschip. Ze is gemerkt met "ATM". Je moet de kaart er met de chip naar beneden gericht insteken. Wij konden zowel onze KBC-bedrijvenbankkaart als onze Belgische elektronische identiteitskaart met succes gebruiken. Het is natuurlijk wel nodig om de bijkomende beveiligingssoftware van respectievelijke je bank of de overheid te installeren voor je je kaart kunt gebruiken. De sim-kaart en id-kaartfuncties werken niet onder MacOS X. De andere functies werken wel. Conclusie De Sitecom All-in-one Card Reader MD-020 is een klein wonder: gedaan met verschillende apparaatjes voor het lezen (en beschrijven) van allerlei kaarten. Voor de prijs (ca. 35 euro) moet je het zeker niet laten. Je krijgt er bovendien tien jaar garantie op. Bron: www.diskidee.be