Probeerde de Wii Fit nog op een speelse manier mensen in beweging te krijgen, EA Sports Active brengt nu echte fitnesstrainingen naar de woonkamer.

De trend om te bewegen met games breidt zich gestaag uit. Wii Fit poogde met leuke spelletjes voornamelijk je evenwicht en stabiliteit te verbeteren en bood je daarnaast de kans wat kracht- en yogaoefeningen te doen. Dat is een vrij groot contrast met EA Sports Active, dat op een professionele manier het fitnesscenter naar je thuis wil brengen. Er wordt dan ook niet gesproken over een "spel", maar wel over een virtueel fitnessproduct dat door middel van cardiotraining je conditie wil verbeteren en dat met specifieke krachtoefeningen je onder- en bovenlichaam wil versterken.

Trainen Bij EA Sports Active kan je kiezen uit voorgeprogrammeerde trainingen - met verschillende duur en moeilijkheid en voor diverse spiergroepen - of de dertigdagenuitdaging. Hierbij krijg je twintig trainingen op dertig dagen voorgeschoteld, waarbij het niveau telkens een beetje stijgt zodat je geleidelijk aan opbouwt. Omdat je je de ene dag al wat energieker voelt dan de andere, kies je aan het begin van elke training of je weinig, normaal of zeer intensief wil trainen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om naar eigen voorkeur zelf trainingen samen te stellen en op te slaan.

Accessoires Om op een degelijke wijze te kunnen registreren wat je aan het doen bent én om de oefeningen een zekere fitnesswaarde mee te geven, zijn er twee accessoires. Een eerste is de beenband die je rond je bovenbeen bevestigt en waar je de nunchuk in plaatst bij oefeningen zoals lopen, uitstappen, squats, springen,... Het tweede accessoire maakt de oefeningen voor het bovenlichaam wat uitdagender. Deze rode weerstandsband - vergelijkbaar met een brede rekker - plaats je onder je voeten terwijl je de uiteinden in je handen hebt en je onder andere biceps curls, shoulder presses en bent over rows uitvoert.

Conclusie EA Sports Active tilt de trend van fitnessgames naar een nieuw niveau. Je kan dit dan ook geen spel meer noemen, dit is echt een virtueel fitnessproduct waarbij je naast een aantal sporten ook cardiotraining doet om je conditie te verbeteren en krachttraining om je boven- en onderlichaam te verstevigen. Het belangrijkste is je gemotiveerd houden en dat doet EA Sports Active wondergoed door voldoende variatie te brengen, je een schema voor te stellen, je dagelijks een medaille te laten verdienen, je zelf de doelstellingen te laten bepalen, trofeeën uit te reiken, enz. De grootste motivatie ligt echter bij jezelf: dag na dag, week na week zal je merken hoe je spieren en conditie steeds beter worden.

Annick Claus Bron: www.diskidee.be

Probeerde de Wii Fit nog op een speelse manier mensen in beweging te krijgen, EA Sports Active brengt nu echte fitnesstrainingen naar de woonkamer. De trend om te bewegen met games breidt zich gestaag uit. Wii Fit poogde met leuke spelletjes voornamelijk je evenwicht en stabiliteit te verbeteren en bood je daarnaast de kans wat kracht- en yogaoefeningen te doen. Dat is een vrij groot contrast met EA Sports Active, dat op een professionele manier het fitnesscenter naar je thuis wil brengen. Er wordt dan ook niet gesproken over een "spel", maar wel over een virtueel fitnessproduct dat door middel van cardiotraining je conditie wil verbeteren en dat met specifieke krachtoefeningen je onder- en bovenlichaam wil versterken. Trainen Bij EA Sports Active kan je kiezen uit voorgeprogrammeerde trainingen - met verschillende duur en moeilijkheid en voor diverse spiergroepen - of de dertigdagenuitdaging. Hierbij krijg je twintig trainingen op dertig dagen voorgeschoteld, waarbij het niveau telkens een beetje stijgt zodat je geleidelijk aan opbouwt. Omdat je je de ene dag al wat energieker voelt dan de andere, kies je aan het begin van elke training of je weinig, normaal of zeer intensief wil trainen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om naar eigen voorkeur zelf trainingen samen te stellen en op te slaan. Accessoires Om op een degelijke wijze te kunnen registreren wat je aan het doen bent én om de oefeningen een zekere fitnesswaarde mee te geven, zijn er twee accessoires. Een eerste is de beenband die je rond je bovenbeen bevestigt en waar je de nunchuk in plaatst bij oefeningen zoals lopen, uitstappen, squats, springen,... Het tweede accessoire maakt de oefeningen voor het bovenlichaam wat uitdagender. Deze rode weerstandsband - vergelijkbaar met een brede rekker - plaats je onder je voeten terwijl je de uiteinden in je handen hebt en je onder andere biceps curls, shoulder presses en bent over rows uitvoert. Conclusie EA Sports Active tilt de trend van fitnessgames naar een nieuw niveau. Je kan dit dan ook geen spel meer noemen, dit is echt een virtueel fitnessproduct waarbij je naast een aantal sporten ook cardiotraining doet om je conditie te verbeteren en krachttraining om je boven- en onderlichaam te verstevigen. Het belangrijkste is je gemotiveerd houden en dat doet EA Sports Active wondergoed door voldoende variatie te brengen, je een schema voor te stellen, je dagelijks een medaille te laten verdienen, je zelf de doelstellingen te laten bepalen, trofeeën uit te reiken, enz. De grootste motivatie ligt echter bij jezelf: dag na dag, week na week zal je merken hoe je spieren en conditie steeds beter worden. Annick Claus Bron: www.diskidee.be