De Western Digital Scorpio Black is een 2,5-inch harde schijf voor laptops en mobiele opslagsystemen die gelijkaardige prestaties levert als een harde schijf voor desktopsystemen.

De nieuwe WD harde schijf biedt een capaciteit van 750 GB, draait aan 7200 toeren per minuut (RPM), heeft een SATA 3 Gb/s interface en beschikt over een cache van 16 MB. Ondanks de hoge draaisnelheid, verbruikt deze drive toch niet meer stroom dan een 5400 RPM-schijf (1,75 Watt in werking).

De harde schijf gebruikt de Advanced Format (AF) technologie en is dus geformatteerd met sectoren van 4 KB, zodat er meer gegevens passen op een kleinere oppervlakte (hogere densiteit). ShockGuard technologie beschermt de harde schijf tegen onverwachte schokken. SecurePark zorgt er dan weer voor dat de opnamekoppen de schijf niet raken wanneer ze niet draait of niet wordt gebruikt. Dit is dankzij WhisperDrive technologie ook een van de stille mobiele harde schijven op de markt. De schijf klinkt nooit luider dan een fluisterstille 28 dBA.

De WD Scorpio Black 750 GB hard drive (modelnummer WD7500BPKT) heeft een adviesprijs van 109 euro. Alle WD Scorpio Black 750 GB hard drives worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar. De WD Scorpio Black is ook verkrijgbaar in lagere capaciteiten vanaf 160 GB.

Bron: www.diskidee.be

De Western Digital Scorpio Black is een 2,5-inch harde schijf voor laptops en mobiele opslagsystemen die gelijkaardige prestaties levert als een harde schijf voor desktopsystemen. De nieuwe WD harde schijf biedt een capaciteit van 750 GB, draait aan 7200 toeren per minuut (RPM), heeft een SATA 3 Gb/s interface en beschikt over een cache van 16 MB. Ondanks de hoge draaisnelheid, verbruikt deze drive toch niet meer stroom dan een 5400 RPM-schijf (1,75 Watt in werking). De harde schijf gebruikt de Advanced Format (AF) technologie en is dus geformatteerd met sectoren van 4 KB, zodat er meer gegevens passen op een kleinere oppervlakte (hogere densiteit). ShockGuard technologie beschermt de harde schijf tegen onverwachte schokken. SecurePark zorgt er dan weer voor dat de opnamekoppen de schijf niet raken wanneer ze niet draait of niet wordt gebruikt. Dit is dankzij WhisperDrive technologie ook een van de stille mobiele harde schijven op de markt. De schijf klinkt nooit luider dan een fluisterstille 28 dBA. De WD Scorpio Black 750 GB hard drive (modelnummer WD7500BPKT) heeft een adviesprijs van 109 euro. Alle WD Scorpio Black 750 GB hard drives worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar. De WD Scorpio Black is ook verkrijgbaar in lagere capaciteiten vanaf 160 GB.Bron: www.diskidee.be