Waarom zou je gaten boren in muren, plafonds of je vloer openbreken om ergens in je woonst een netwerkverbinding te creëren? Er zijn immers alternatieven zoals de ePlug producten van Hercules.

De ePlugs van Hercules maken gebruik van de HomePlug-technologie die eenvoudig netwerken via het stopcontact mogelijk maakt. De producen hebben een stijlvol, wit uiterlijk. Ze beschikken niet over een geïntegreerd stopcontact, zodat je wel een stopcontact kwijt bent op de plaats van gebruik. Op de ePlugs zijn drie lampjes voorzien. Er is een lampje voor de ethernet-aansluiting en een lampje voor netstroom. Het derde lampje geeft de kwaliteit van de verbinding weer: groen = uitstekend, oranje = redelijk, rood = slecht.

Functies Volgens Hercules zijn de ePlugs goed inzetbaar voor: aansluiten en verbinden van meerdere computers, delen van een internetverbinding, overbrengen van bestanden, online gamen, VoIP en streamen van audio en hd-video. Verder beschikken de ePlugs over een energiebesparende functie en ondersteunen ze automatisch QoS-beheer. De adapter zou volgens Hercules kunnen zorgen voor meer dan 50 % energiebesparing doordat de adapters zichzelf uitschakelen wanneer deze niet worden gebruikt.

Snelheid De Hercules ePlug 200 Duo adapters zijn gebaseerd op de HomePlug AV standaard. Daardoor is een theoretische snelheid van 200 Mbps mogelijk. In de praktijk zal je echter niet zo'n hoge snelheid halen. Veel hangt immers af van je stroomnet en de afstand tussen de adapters. Wij haalden tijdens onze test 51 Mbps en de verbinding bleef stabiel. Dat is ruim voldoende voor streaming van hd-video.

Conclusie De set van Hercules functioneerde tijdens onze test naar behoren. We vonden evenwel geen uitgebreide handleiding op de website van de fabrikant. De software is een handig extraatje, maar vertoont nog enkele schoonheidsfoutjes. Verder is dit een goed product.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Waarom zou je gaten boren in muren, plafonds of je vloer openbreken om ergens in je woonst een netwerkverbinding te creëren? Er zijn immers alternatieven zoals de ePlug producten van Hercules. De ePlugs van Hercules maken gebruik van de HomePlug-technologie die eenvoudig netwerken via het stopcontact mogelijk maakt. De producen hebben een stijlvol, wit uiterlijk. Ze beschikken niet over een geïntegreerd stopcontact, zodat je wel een stopcontact kwijt bent op de plaats van gebruik. Op de ePlugs zijn drie lampjes voorzien. Er is een lampje voor de ethernet-aansluiting en een lampje voor netstroom. Het derde lampje geeft de kwaliteit van de verbinding weer: groen = uitstekend, oranje = redelijk, rood = slecht. Functies Volgens Hercules zijn de ePlugs goed inzetbaar voor: aansluiten en verbinden van meerdere computers, delen van een internetverbinding, overbrengen van bestanden, online gamen, VoIP en streamen van audio en hd-video. Verder beschikken de ePlugs over een energiebesparende functie en ondersteunen ze automatisch QoS-beheer. De adapter zou volgens Hercules kunnen zorgen voor meer dan 50 % energiebesparing doordat de adapters zichzelf uitschakelen wanneer deze niet worden gebruikt. Snelheid De Hercules ePlug 200 Duo adapters zijn gebaseerd op de HomePlug AV standaard. Daardoor is een theoretische snelheid van 200 Mbps mogelijk. In de praktijk zal je echter niet zo'n hoge snelheid halen. Veel hangt immers af van je stroomnet en de afstand tussen de adapters. Wij haalden tijdens onze test 51 Mbps en de verbinding bleef stabiel. Dat is ruim voldoende voor streaming van hd-video. Conclusie De set van Hercules functioneerde tijdens onze test naar behoren. We vonden evenwel geen uitgebreide handleiding op de website van de fabrikant. De software is een handig extraatje, maar vertoont nog enkele schoonheidsfoutjes. Verder is dit een goed product. Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be