Volgens Intel presteert de nieuwe SSD 510 solid-state drive vijftig procent sneller dan harde schijven met een omwentelingssnelheid van 10.000 toeren per minuut.

De nieuwe Intel SSD 510 serie van solid-state drives hebben een SATA-interface met een snelheid van 6 Gigabits per seconde (Gbps). In theorie is het daarmee mogelijk doorvoersnelheden tot 500 megabytes per seconde (MB/s) te halen.

De Intel SSD 510 serie leest gegevens twee keer sneller dan 3 Gbps ssd's en schrijft ze drie keer zo snel weg (voor sequentiële data). De nieuwe ssd's zijn ook vijftig procent sneller dan de snelste 10.000 tpm harde schijven. Traditionele harde schijven slagen er trouwens nog altijd niet in om zelfs de 3 Gbps SATA-aansluiting volledig te benutten, reden waarom 6 Gbps SATA alleen ten volle kan worden gebruikt door solid-state drives zonder bewegende onderdelen.

De Intel SSD 510 is verkrijgbaar in een versie met 120 GB en 250 GB opslagruimte en is bedoeld voor gamers en grafische werkstations, waarvoor snelle prestaties belangrijk zijn. De Europese prijzen staan niet in het persbericht, maar afgaande op de Amerikaanse prijzen mag je rekenen op minstens 600 euro voor de 250 GB versie en 300 euro voor de 120 GB versie.

Bron: www.diskidee.be

Volgens Intel presteert de nieuwe SSD 510 solid-state drive vijftig procent sneller dan harde schijven met een omwentelingssnelheid van 10.000 toeren per minuut. De nieuwe Intel SSD 510 serie van solid-state drives hebben een SATA-interface met een snelheid van 6 Gigabits per seconde (Gbps). In theorie is het daarmee mogelijk doorvoersnelheden tot 500 megabytes per seconde (MB/s) te halen. De Intel SSD 510 serie leest gegevens twee keer sneller dan 3 Gbps ssd's en schrijft ze drie keer zo snel weg (voor sequentiële data). De nieuwe ssd's zijn ook vijftig procent sneller dan de snelste 10.000 tpm harde schijven. Traditionele harde schijven slagen er trouwens nog altijd niet in om zelfs de 3 Gbps SATA-aansluiting volledig te benutten, reden waarom 6 Gbps SATA alleen ten volle kan worden gebruikt door solid-state drives zonder bewegende onderdelen. De Intel SSD 510 is verkrijgbaar in een versie met 120 GB en 250 GB opslagruimte en is bedoeld voor gamers en grafische werkstations, waarvoor snelle prestaties belangrijk zijn. De Europese prijzen staan niet in het persbericht, maar afgaande op de Amerikaanse prijzen mag je rekenen op minstens 600 euro voor de 250 GB versie en 300 euro voor de 120 GB versie.Bron: www.diskidee.be