Wacom voegt een high-end model toe aan zijn interactieve pen displays. De Cintiq 24HD is bedoeld voor designers, illustrators, animators, video editors en andere creatievelingen.

Het nieuwe interactieve breedbeeldscherm van Wacom heeft een schermdiagonaal van 61 cm (24 inch) en een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Met zijn ergonomisch ontworpen standaard kan je de helling en de hoogte van de Cintiq 24HD aanpassen aan verschillende werkhoudingen. Je kan het scherm zelfs over de rand van het werkblad hangen zodat het boven je schoot zweeft.

De Wacom Cintiq 24HD biedt 2048 niveaus van drukgevoeligheid en 40 graden kantelcontrole. In de schermrand zijn voor de bediening de Touch Rings en aan te passen ExpressKeys verwerkt. Voor gebruikers die kleur moeten calibreren ondersteunt de Cintiq populaire kleurcalibratieproducten.

De Cintiq 24HD pen gebruikt Wacom's eigen Tip Sensor technologie. Ze biedt volgens de fabrikant praktisch dezelfde natuurlijke ervaring als traditionele penselen of pennen. De pen heeft tevens een drukgevoelige gum en twee zijknoppen die je kan aanpassen voor gebruikelijke acties als dubbel- en rechtsklikken.

De Wacom Cintiq 24HD heeft een adviesprijs van 2.299,90 euro en is te koop vanaf oktober 2011.

Bron: www.diskidee.be

Wacom voegt een high-end model toe aan zijn interactieve pen displays. De Cintiq 24HD is bedoeld voor designers, illustrators, animators, video editors en andere creatievelingen. Het nieuwe interactieve breedbeeldscherm van Wacom heeft een schermdiagonaal van 61 cm (24 inch) en een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Met zijn ergonomisch ontworpen standaard kan je de helling en de hoogte van de Cintiq 24HD aanpassen aan verschillende werkhoudingen. Je kan het scherm zelfs over de rand van het werkblad hangen zodat het boven je schoot zweeft. De Wacom Cintiq 24HD biedt 2048 niveaus van drukgevoeligheid en 40 graden kantelcontrole. In de schermrand zijn voor de bediening de Touch Rings en aan te passen ExpressKeys verwerkt. Voor gebruikers die kleur moeten calibreren ondersteunt de Cintiq populaire kleurcalibratieproducten. De Cintiq 24HD pen gebruikt Wacom's eigen Tip Sensor technologie. Ze biedt volgens de fabrikant praktisch dezelfde natuurlijke ervaring als traditionele penselen of pennen. De pen heeft tevens een drukgevoelige gum en twee zijknoppen die je kan aanpassen voor gebruikelijke acties als dubbel- en rechtsklikken. De Wacom Cintiq 24HD heeft een adviesprijs van 2.299,90 euro en is te koop vanaf oktober 2011.Bron: www.diskidee.be