Je conditie onderhouden is leuker met muziek. Maar de NIKE + iPod Sport Kit gaat verder. Het is een combinatie van een draadloos zendertje dat communiceert met je Apple iPod touch of iPod nano en internetsoftware waarmee je je fitnessprogramma kunt beheren. Wij liepen er enkele rondjes mee.

De NIKE + iPod Sport Kit (29 euro) bevat een compacte bewegingssensor en kleine zender. De sensor kun je kwijt in een speciale uitsparing die je terugvindt in een dozijn sportschoenen van Nike (te herkennen aan het plusteken in het Swoosh-logo). Het zendertje steek je in de uitbreidingssleuf van je Apple iPod nano (vanaf 1ste generatie). Bij de iPod touch (vanaf 2de generatie) is dit zendertje standaard al ingebouwd. Heb je een oudere iPod nano dan moet je mogelijkerwijze eerst de software ervan vernieuwen. Dit gebeurt volautomatisch via iTunes.Op de iPod krijg je er een Nike+iPod-menu bij. Je kunt de sensor desgewenst eerst kalibreren om zijn accuraatheid nog te verbeteren.

Trainen Trainen kan zonder einddoel. Het kan ook volgens duur, afstand of het aantal calorieën dat je wil verbranden. De resultaten kun je synchroniseren met iTunes, dat de informatie desgewenst doorstuurt naar de website nikeplus.com. Daar moet je wel eerst een persoonlijk profiel aanmaken. Dit kun je privé of publiek maken. In het laatste geval kun je je resultaten delen met anderen en openbaar maken op sociale netwerksites zoals Facebook.

Werking De NIKE + iPod Sport Kit is heel gebruiksvriendelijk. Ze is perfect geïntegreerd met de iPod. De werking legt zichzelf uit. Tijdens het lopen houdt een naar keuze mannelijke of vrouwelijke stem je om de zoveel tijd op de hoogte van je vorderingen. Voor de rest weerklinkt de muziek (of podcast) van je keuze. Je kunt die informatie ook op elk moment opvragen. De training pauzeren of onderbreken is ook mogelijk.Een stukje muziek dat je extra motiverend vindt, kun je als 'PowerSong' instellen. Dit stukje motivatiemuziek kun je oproepen als je het even moeilijk krijgt tijdens je inspanningen. Je kunt een zender koppelen met een andere sensor, maar dan moet je er wel eerst mee linken.

Conclusie De NIKE + iPod Sport Kit bracht echt fun in onze runs. Trainingen worden er aangenamer (en draaglijker) door. Bovendien kun je je vorderingen bijhouden en vergelijken met anderen. Dat werkt extra motiverend.

Bron: www.diskidee.be

Je conditie onderhouden is leuker met muziek. Maar de NIKE + iPod Sport Kit gaat verder. Het is een combinatie van een draadloos zendertje dat communiceert met je Apple iPod touch of iPod nano en internetsoftware waarmee je je fitnessprogramma kunt beheren. Wij liepen er enkele rondjes mee. De NIKE + iPod Sport Kit (29 euro) bevat een compacte bewegingssensor en kleine zender. De sensor kun je kwijt in een speciale uitsparing die je terugvindt in een dozijn sportschoenen van Nike (te herkennen aan het plusteken in het Swoosh-logo). Het zendertje steek je in de uitbreidingssleuf van je Apple iPod nano (vanaf 1ste generatie). Bij de iPod touch (vanaf 2de generatie) is dit zendertje standaard al ingebouwd. Heb je een oudere iPod nano dan moet je mogelijkerwijze eerst de software ervan vernieuwen. Dit gebeurt volautomatisch via iTunes.Op de iPod krijg je er een Nike+iPod-menu bij. Je kunt de sensor desgewenst eerst kalibreren om zijn accuraatheid nog te verbeteren. Trainen Trainen kan zonder einddoel. Het kan ook volgens duur, afstand of het aantal calorieën dat je wil verbranden. De resultaten kun je synchroniseren met iTunes, dat de informatie desgewenst doorstuurt naar de website nikeplus.com. Daar moet je wel eerst een persoonlijk profiel aanmaken. Dit kun je privé of publiek maken. In het laatste geval kun je je resultaten delen met anderen en openbaar maken op sociale netwerksites zoals Facebook. Werking De NIKE + iPod Sport Kit is heel gebruiksvriendelijk. Ze is perfect geïntegreerd met de iPod. De werking legt zichzelf uit. Tijdens het lopen houdt een naar keuze mannelijke of vrouwelijke stem je om de zoveel tijd op de hoogte van je vorderingen. Voor de rest weerklinkt de muziek (of podcast) van je keuze. Je kunt die informatie ook op elk moment opvragen. De training pauzeren of onderbreken is ook mogelijk.Een stukje muziek dat je extra motiverend vindt, kun je als 'PowerSong' instellen. Dit stukje motivatiemuziek kun je oproepen als je het even moeilijk krijgt tijdens je inspanningen. Je kunt een zender koppelen met een andere sensor, maar dan moet je er wel eerst mee linken. Conclusie De NIKE + iPod Sport Kit bracht echt fun in onze runs. Trainingen worden er aangenamer (en draaglijker) door. Bovendien kun je je vorderingen bijhouden en vergelijken met anderen. Dat werkt extra motiverend. Bron: www.diskidee.be