De nieuwe DiskStation DS216+ NAS van Synology heeft twee sleuven voor een totale capaciteit van 16 TB afhankelijk van de gebruikte harde schijven. Deze kunnen overigens 'hot' verwisseld worden en het nieuwe schroefloze schijfmontagesysteem maakt dit nog eenvoudiger.

De dualcore Intel Celeron N3050 processor is in combinatie met 1 GB werkgeheugen krachtig genoeg om H.264 (AVC), MPEG-2 en VC-1 video's met een maximale resolutie van 4K (4096 x 2160 pixels) hardwarematig te trancoderen aan 30 frames per seconde.

De processor ondersteunt ook AES-NI (New Instructions) encryptie in hardware, waardoor de schijfprestaties zelfs bij encryptie hoog zijn. Bij versleutelde gegevens liggen lees- en schrijfsnelheden op respectievelijk ruim 113 MB/s en 109 MB/s.

De DiskStation DS216+ draait het bekende en uitgebreide DiskStation Manager (DSM) NAS-besturingssysteem van Synology. In plaats van het EXT4-bestandssysteem kun je nu ook het meer efficiënte en veilige Btrfs-bestandssysteem instellen met point-in-time snapshot & restore, geïntegreerde data-integriteitscontrole, metadata-mirroring en quotabeheer voor gedeelde mappen (bovenop de bestaande quota voor gebruikersaccounts).

De DS216+ heeft twee usb 2.0-, één usb 3.0- en één eSata-poort. Externe schijven mogen Btrfs, EXT4, EXT3, FAT, NTFS of HFS+ als bestandssysteem hebben. Met een druk op de knop kun je ook de inhoud van een usb-schijf naar de nas kopiëren.

Deze nas maakt zelf niet méér dan 18,2 dBA lawaai en verbruikt maximaal 17,57 watt, al kan dit afhankelijk van de gebruikte harde schijven in de praktijk iets hoger uitvallen.

De Synology DS216+ kost leeg 332,75 euro.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe DiskStation DS216+ NAS van Synology heeft twee sleuven voor een totale capaciteit van 16 TB afhankelijk van de gebruikte harde schijven. Deze kunnen overigens 'hot' verwisseld worden en het nieuwe schroefloze schijfmontagesysteem maakt dit nog eenvoudiger.De dualcore Intel Celeron N3050 processor is in combinatie met 1 GB werkgeheugen krachtig genoeg om H.264 (AVC), MPEG-2 en VC-1 video's met een maximale resolutie van 4K (4096 x 2160 pixels) hardwarematig te trancoderen aan 30 frames per seconde.De processor ondersteunt ook AES-NI (New Instructions) encryptie in hardware, waardoor de schijfprestaties zelfs bij encryptie hoog zijn. Bij versleutelde gegevens liggen lees- en schrijfsnelheden op respectievelijk ruim 113 MB/s en 109 MB/s.De DiskStation DS216+ draait het bekende en uitgebreide DiskStation Manager (DSM) NAS-besturingssysteem van Synology. In plaats van het EXT4-bestandssysteem kun je nu ook het meer efficiënte en veilige Btrfs-bestandssysteem instellen met point-in-time snapshot & restore, geïntegreerde data-integriteitscontrole, metadata-mirroring en quotabeheer voor gedeelde mappen (bovenop de bestaande quota voor gebruikersaccounts).De DS216+ heeft twee usb 2.0-, één usb 3.0- en één eSata-poort. Externe schijven mogen Btrfs, EXT4, EXT3, FAT, NTFS of HFS+ als bestandssysteem hebben. Met een druk op de knop kun je ook de inhoud van een usb-schijf naar de nas kopiëren.Deze nas maakt zelf niet méér dan 18,2 dBA lawaai en verbruikt maximaal 17,57 watt, al kan dit afhankelijk van de gebruikte harde schijven in de praktijk iets hoger uitvallen.De Synology DS216+ kost leeg 332,75 euro.Bron: www.diskidee.be